Målskytten efter kvalförlusten: ”Det suger rent ut sagt”

Målskytten efter kvalförlusten: ”Det suger rent ut sagt”
07 okt
2017

Åstorps FF var det klart bästa laget spelmässigt mot Göteborgs FF i kvalspelet till division 3. Trots det blev det förlust med 2-1 hemma i den första kvalmatchen av tre för ÅFF. Nästa vecka väntar en måstematch mot Snöstorp Nyhem FF.

 

Åstorps FF förlorade den första kvalmatchen i kvalgruppen mot Göteborgs FF med 2-1. Efteråt var det en mycket besviken Jesper Levin i Åstorp som trots sin kvitteringsnick i början på andra halvlek kunde konstatera en förlust.

– Det suger rent ut sagt. Även om det hade blivit oavgjort idag så hade det känts som en förlorad poäng. Vi har ett fint passningsspel från eget straffområde och upp. Det är bara det där sista lilla som saknas idag.

Åstorps FF kom till kvalspelet i division 3 med en grym formkurva i bagaget. Laget hade avslutat seriespelet med fem raka vinster och i sista matchen blev det hela 18-2 mot Skånekurd. Det märktes också att laget var fyllt av självförtroende mot Göteborgs FF i kvalspelet. Åstorp dominerade bollinnehavet kraftigt och trots att laget hamnade i underläge fortsatte maskinen att rulla. Jesper Levin nickade in kvitteringen i början på andra halvlek och därefter skapade hemmalaget målchanser på löpande band. Det var dock som förgjort för Åstorp denna regniga lördag, bollen ville inte in. I stället var det gästerna som fick sista ordet genom att avgöra med matchens sista spark efter sin starka defensiva insats. Åstorps Jesper Levin tyckte att gästerna spelade bra efter sina förutsättningar.

–De spelar enkelt och lägger upp långa bollar på anfallarna. Det märks att spelidén är satt och att alla i laget köper den.

Vad är det som gör att ni förlorar idag?

– Det är en blandning av vår ineffektivitet och att vi inte följer våra motståndare hela matchen, det är inte svårare än så.

Finns det hopp kvar trots den här smärtsamma förlusten?

– Jo, det är klart. Vi kan inte hänga läpp än. Det är sex poäng kvar att spela om och det finns en chans att man kan gå vidare på det. Ska vi ha möjlighet att ta oss upp till trean måste vi dock vara mer effektiva när chanserna kommer än vad vi var idag.

Oavgjort resultat i andra kvalmatchen

I kvalspelet här närmast väntar en bortamatch mot Snöstorp Nyhem FF för Åstorp innan laget avslutar kvalspelet hemma mot Åsa IF. Bara ett lag tar steget upp till division 3. Åsa och Snöstorp Nyhem spelade 3-3 i den andra matchen i kvalgruppen så än finns det hopp för Skånelaget som dock måste förlita sig på att Göteborgs FF tappar poäng i någon av de två återstående matcherna.

Taggad under

Silly Season