Staffanstorp och Kyrkheddinge blir Staffanstorp United

Staffanstorp och Kyrkheddinge blir Staffanstorp United
26 jan
2017

I början av veckan gick medlemmarna i Staffantorps GIF och Kyrkheddinge IF till Staffansvallen för att rösta om en sammanslagning, vilket det också blev. Nu bildas föreningen Straffantorp United.

 

Sedan 2011 har Staffanstorps GIF och Kyrkheddinge IF haft sin verksamhet på Staffansvallen. Sedan en tid tillbaka har diskussioner om en sammanslagning påbörjats och i början av veckan var det dags för medlemmarna och rösta. En röstning som blev positiv. Föreningarna kommer att gå ihop och bilda Staffantorp United.

Sammanslagningen är nu på plats, är det en lättnad att det blev ett ja?

Självfallet! Framför allt ett ja med en sådan överväldigande majoritet. Det är ju något av ett historiskt beslut, som definitivt kommer att ge ny energi till fotbollen i Staffanstorp. Möjligheterna är enorma, och de stora vinnarna i detta är barnen och ungdomarna, säger Gustav Plantin till Fotbollskåne.

Hur kommer nu processen att bli en förening att gå till?

- Den har redan börjat så smått. Flertalet lag har redan börjat samarbeta över de gamla klubbgränserna, vilket är väldigt kul. A-lagen gick i bräschen och började redan samarbeta för någon månad sen. Vi har varit noga med att betona att vi inte tvingar ihop några lag, utan en sådan här omställning får lov att ta tid. För oss som arbetar runt klubben gäller det att skapa de bästa förutsättningarna för lagen att samarbeta. På ett mer generellt plan kommer vi arbeta aktivt för att fastställa gemensamma policys, och bli ett gemensamt varumärke utåt.

När är det satt att ni ska bli en förening?

- I praktiken kommer vi från och med idag att arbeta som en förening. På pappret är sammanslagningen satt till 1 januari 2019, när de gamla klubbarnas avtal med leverantörer m.m löper ut. Fram tills dess kommer vi som sagt i praktiken bedriva föreningarna som en enhet, med gemensam färg, logga, namn och en identisk styrelse i båda föreningarna.

Har du upplevt att det har varit några negativa tankar angående en sammanslagning?

- Nej förvånansvärt få faktiskt. Responsen har nästa enbart varit positiv, vilket är väldigt kul. Sen tror jag också att vi har varit duktiga på att lyssna på de som varit negativa, och beaktat deras oro.

- Vidare är det även många, utanför klubbarna som hört av sig och varit positiva till samgåendet. Dels privatpersoner med staffanstorpskoppling, men även nya sponsorer, ledare och spelare, som vill vara en del av det här projektet. Fantastiskt kul med ett sådant engagemang.

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season