Blerim Mulici: "Det är alltid kul att ställa upp"

Blerim Mulici: "Det är alltid kul att ställa upp"
09 dec
2016

Mulicis Allstar Team ställdes mot IFK Malmö under fredagskvällen. En match som slutade med seger för Mulicis gäng.

 

IFK Malmö var ute efter en träningsmatch för att testa nya spelare. Frågan gick till Kosova IF som tackade nej. Istället tog Blerim Mulici initiativet och satte ihop spelare från Malmö. 

Matchen spelades under fredagskvällen på Malmö Stadions konstgräsplan. En match som drog närmare 2-300 åskådare längst med planen. Ett självmål i mitten av andra halvlek avgjorde matchen när Mulicis Allstar Team vann med 1-0.

- Som många har sett här idag så sätter vi press under första halvlek och vi har mycket bollinnehav. Vissa perioder låg vi runt 80-20 / 90-10 i bollinnehav. IFK Malmö har en eller två chanser under första halvlek. Vi erövrar mycket boll hela tiden, även om vi förlorar den så försöker vi vinna tillbaka den snabbt och det gör vi också. Sedan har vi Labinot Harbuzi på mittfältet som släpper fina bollar till Bassam Ahmad och Egzon Sekiraca, men det ville säg inte riktigt, säger Blerim Mulici till Fotbollskåne och fortsätter.

- Vi spelar bra och vi har fantastiska fötter runt om i startelvan och även på bänken, jag är jättenöjd med killarna idag. Vi sa i omklädningsrummet innan matchen att vi ska sätta press och vi ska göra det bästa idag. Vi har inte tränat ihop tidigare och orkar inte, men så länge man håller bollen så orkar man hur länge som helst, som sagt, jag är jättenöjd.

På tal om er ork, ni dominerar i första halvlek, men i andra halvlek blir det lite mer avslappnat.

- Det blir lite mer avslappnat eftersom vi kände att vi hade matchen. Vi har allting. Men det är också så i en vanligt fotbollsmatch, när man gör många byten så blir det automatiskt lugnare, ingen av oss har spelat ihop. Men det var roltigt och det var roligt att se killarna idag. Det var kul att IFK Malmö höll måttet, det var en bra match idag, jag är jättenöjd.

Det kom närmare 2-300 åskådare till dagens match.

- Jag tror det var publikrekord för IFK Malmö i år. Men jag tror att alla var och kollade på Labbe och oss. Sedan har vi Gergin "Gagge" Ylmaz också, en legendar som fick komma in de sista 20 minuterna.

Det var mycket jubel på Gagge idag.

- Ja, det är mycket jubel på Gagge, han är en stor människa här i Malmö, det är många som tycker om Gagge och Gagge tycker om många, det är en stor legendar, han är en profil bland ungdomarna.

Kommer det här iniativ bli återkommande för din del?

- Det är alltid kul att ställa upp på såna här evangemang. Om det ringer någon klubb och vill ha en träningsmatch så kan jag alltid fiska fram spelare, så gör jag mer än gärna det. IFK Malmö behövde en match och vi ställde upp. Vi får tacka IFK Malmö, det är inte många lag som hade velat göra detta. Sedan får vi också tacka Malmö City för att vi fick låna matchkläder, det var jättesnällt.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season