Sverige får möta Portugal i play-off

Det blir Portugal som står för motståndet i play-off för de svenska landslagsherrarna.

 

Sverige får alltså möta Portugal i play-off:et till fotbolls VM nästa år. Fotbollslandslaget var inte seedat och kunde därför få ställas mot ett bättre motstånd; Portugal, Kroatien, Ukraina eller Grekland.

Undertecknads kommentar:
Jag var helt säker på att Sverige skulle få möta antingen Portugal eller Ukraina. Samtidigt som magkänslan sa Sverige eller Frankrike för Portugal. Jag själv hade hoppats på Grekland, lättaste motståndaren bland de seedade enligt mig.
Ukraina kanske inte är ett bättre fotbollslandslag än vad Grekland är men en bortamatch i november i Kiev. Det är en mardröm.

Många ser Sveriges lottning som en mardröm. Inte jag. Cristiano Ronaldo skrämmer mig inte ett dugg. Hade det varit Sverige – Real Madrid, då hade det varit en mardröm.
Det jag vill komma till är att Cristiano Ronaldo inte är samma spelare i landslaget som i klubblaget. Dessutom bör man tänka på att Portugal är som natt och dag. Riktigt knackigt helt enkelt.
Portugal dominerade inte alls sin grupp. Exempelvis spelade laget oavgjort mot Israel två gånger om och vann bara med uddamålet mot Luxemburg i den första gruppspelsmatchen.

Lottningen i sin helhet:
Portugal – Sverige
Ukraina – Frankrike
Grekland – Rumänien
Island – Kroatien

Sverige börjar på bortaplan den 15 november, därefter spelas returmatchen den 19 november i Solna.

Taggad under

Wilhelm Nilsson

Mail:

 

Silly Season