Strandberg gjorde Ris à la Malta på Olympia

Strandberg gjorde Ris à la Malta på Olympia Foto: Emelie Hübner
10 okt
2017

I en ganska sömnig match på Olympia vann Sverige mot Malta med 3-0.

 

2066 åskådare såg en ganska sömnig och blöt match på Olympia mellan Sverige och Malta. Det regnade konstant under hela matchen, vilket kunde ha påverkat den inplanerade matchplanen. Men Sverige var det bättre laget och kunde tillslut vinna med 3-0.

En spelare som höll sig framme idag var Malmö FF:s anfallare Carlos Strandberg som bjöd dagens publik på två mål.

Sverige tog i den 31:e minuten ledningen i matchen när Isak Ssewankambo slog till efter en bra framspelning av Erdal Rakip. Förutom målet hade Sverige mest boll i första halvlek och ägde spelet. Malta hade en omställning som inte direkt var farlig.

I andra halvlek fortsatte Sverige ha hög press och ägde mest boll. Man lät inte Malta komma in i matchen. I den 50:e minuten utökade Sverige sin ledning när Carlos Strandberg bombade in bollen i mål, via ribban.

Drygt 20 minuter senare utökade Sverige sin ledning på nytt när Strandberg nickade in matchens tredje mål. Ett bra förarbete av Erdal Rakip som gjorde sin andra assist för dagen.

Med tio minuter kvar blev Carlos Strandberg utbytt och in kom Jordan Larsson. Larsson hade ett kanonläge att göra mål på sin gamla hemmaarena, men lyckades inte få in bollen.

Sverige tog en stabil seger på Olympia och går upp på sju poäng. Ett poäng bakom ledande Belgien i tabellen. Dock har Belgien en match mer spelad.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season