Svensk P20-seger mot Danmark i Eslöv

Svensk P20-seger mot Danmark i Eslöv
05 okt
2017

På onsdagskvällen var det så dags för Pojkar 20 att äntra mattan på Ekevalla IP i Eslöv för den första av totalt två landskamper mot Danmark. I varierande väder med en hel del regn slöt Eslövsborna upp på ett fint sätt, med publiksiffran på 1193 personer som ett bra bevis på detta.

 

Från Skåne i Sveriges trupp hittar vi tre spelare från Malmö FF, Dennis Hadzikadunic, Samuel Adrian och Erik Andersson, den sistnämnda är för tillfället utlånad till Trelleborgs FF.

Det är en jämn första halvlek vi får skåda, dock med lite fördel till Sverige. Många genombrytningsförsök kom från planens kortaste spelare, Jesper Karlsson, till vardags i IF Elfsborg. Trots en hel del chanser lät målen vänta på sig, men det var Danmark som gjorde det första målet och det kom i minut 39 på en straff som från läktaren kändes rätt. Sveriges målvakt Isak Pettersson var chanslös och 1-0 till gästerna från väster.

Sverige trummade på och bara tre minuter efter ledningsmålet var det kvitterat och välförtjänt var det Jesper Karlsson som var sist på bollen. Direkt efter målet blir det fullständigt mörkt på Ekevalla och ett febrilt arbete från kommunens vaktmästare inleddes för att få igång ljust igen och lagen bestämde sig för att ta paus några minuter tidigare än tänkt.

Ca 15 minuter senare är vi igång igen och åter igen är det Danmark som tar ledning och detta i minut 49 genom Andreas Kaltoft. Men Sverige känns minst lika som bra som motståndarna och man skapar en del chanser innan kvitteringen sitter i minut 70, även denna gång var Jesper Karlsson sist på bollen.

Till publikens stora glädje kommer ännu ett mål innan matchen är slut och det är svenskt även det. 3-2 kommer i minut 83 genom ett fint skott av Daleho Irandust.

När domaren blåser av matchen efter ca 93 minuter är det ett nöjt Svenskt lag som får ta emot hemmapublikens applåder. Man är lite bättre än Danmark och vinner välförtjänt.

Den andra och sista landskampen av dessa två mot Danmark spelas på lördag, kl 13.00 på Sandbyvallen i S Sandby.

 

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season