SC: Torns IF föll i förlängningen mot Värnamo

SC: Torns IF föll i förlängningen mot Värnamo
24 aug
2017

Torns IF ställde till det för IFK Värnamo och hade chansen att ta sig vidare. Men i förläggningen avgjorde Värnamo och vann med 3-1.

 

575 åskådare hade tagit sig till Stångby IP för att se Torns IF ta emot IFK Värnamo i den andra omgången av Svenska cupen. En match som fick avgöras i förlängning.

Torns IF var det bättre laget i första halvlek och skapade de hetaste chanserna. Men några mål blev det aldrig i första halvlek som slutade 0-0.

I andra halvlek ökade Värnamo tempot i matchen, men Torn stod upp och klarade pressen från gästerna.

Först i den 80:e minuten kom det första målet i matchen när IFK Värnamo sätter 0-1 genom Paulo Marcelo Souza Alves. I detta läge trodde väl många att Värnamo skulle gå med seger från Stångby.

Men Torns IF ville annat och väl i den 90:e minuten kvitterar man i matchen när André Johansson sätter 1-1 genom straff.

Väl i förlängningen är inte Torns IF långt ifrån att sätta 2-1 när Patrik Österlund nickar bollen i stolpen. Värnamo var starkare och i den 108:e minuten sätter Paulo Marcelo Souza Alves 1-2 innan Gentrit Citaku avgör med 1-3 i matchens sista minut.

- Vi höll jämna steg med Värnamo matchen igenom. Nu var det tillfälligheter som avgjorde matchen i andra förlängningskvarten, sa Richard Ringhov till sydsvenskan.se och fortsätter.

- Idag var det kollektivet som var vår styrka. Resten av veckan gäller det att få kropparna i ordning igen till helgens seriematch. 120 minuters kamp sätter sina spår både fysiskt och mentalt.

 

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season