Inför DM Herr: Grupp 17

Inför DM Herr: Grupp 17
02 mar
2017

I denna artikelserie inför det kommande DM-gruppspelet kommer du kunna ta del av information om gruppspelet samt intervjuer med tränarna. Detta är grupp 17.

 

Lag:
Dalby GIF (5), Limhamns FF (5), Lindeborgs FF 1948 (6) och Uppåkra IF (6).

Spelschema:
2017-03-05 14:00 Lindeborgs FF 1948 (6) - Dalby GIF (5)
2017-03-05 14:00 Uppåkra IF (6) - Limhamns FF (5)
2017-03-11 15:00 Dalby GIF (5) - Limhamns FF (5)
2017-03-12 13:00 Lindeborgs FF 1948 (6) - Uppåkra IF (6)
2017-03-17 19:00 Limhamns FF (5) - Lindeborgs FF 1948 (6)
2017-03-19 14:00 Uppåkra IF (6) - Dalby GIF (5)


Martin Josefsson, Dalby GIF

Hur går dina tankar inför det kommande gruppspelet i DM?

- Vi ser matcherna i DM som möjligheter att förbereda oss inför serien där vårt huvudsakliga fokus ligger. Försäsongen är lång men tiden har ändå en förmåga att springa iväg. Man har inte möjlighet att boka in allt för många träningsmatcher och nu ställde vädret till det lite för oss så vi fick en av dessa värdefulla matcher inställda.

- Så det gäller att ta vara på varje tillfälle som ges att matchlikt träna på de taktiska delarna vi fokuserar på. Vår grund bygger vidare från det vi hade förra säsongen och säsongen innan men några detaljer har vi ändrat på för att se om det kan ge oss bättre förutsättningar att prestera ännu bättre än vad vi redan gjort. Vi har även en del nya spelare som man vill ge chansen att komma in i vår spelidé och sätt att spela på. Samtidigt som man ur tränarens synvinkel vill se hur de agerar i matchsituationer.

Vad vet du om motståndarna?

- Jag känner ju till alla tre klubbarna och vet att där finns en del nyförvärv. Men kan egentligen inget om deras taktik, spelidé osv

Laddar man upp på något speciellt inför DM?

- Inte för vår del i alla fall. Vi laddar som inför vilken match som helst där vi ska göra vårt bästa.

Hur tror du det kommer att gå för er i DM?

- Jag hoppas på tre bra och jämna matcher som kan utveckla oss vidare. Visst vill man självklart vinna, det vill man med alla matcher. Men oavsett resultat så hoppas jag att vi står för en god prestation som vi senare kan ta med oss in i serien.


Peter Nilsson, Lindeborgs FF 1948

Hur går dina tankar inför det kommande gruppspelet i DM?

- Det blir tre tuffa matcher som blir bra värdemätare inför serien. Kul med försäsongsmatcher av tävlingskaraktär. På ett sätt kan vi se de här matcherna som träningsmatcher där vi får testa de nya spelarna som kommit men samtidigt ska vi ju försöka vinna varje match oavsett karaktär.

Vad vet du om motståndarna?

- Inte mycket egentligen. Man hör lite på avstånd att "det laget har fått den spelaren och det laget har fått den" men det är ju svårt att veta om spelarna ifråga är bra eller inte. I enstaka fall kanske man känner till spelarna men det är så många som rör på sig på den här nivån så även om det är en klyscha så får vi försöka koncentrera oss på vårt eget spel och våra förutsättningar.

Laddar man upp på något speciellt inför DM?

- Nej, inte direkt. På den här nivån tror jag att man nog laddar upp på snarlika sätt oavsett om det är MM, DM, serie eller träningsmatch.

Hur tror du det kommer att gå för er i DM?

- Vi får se. Vi ska försöka få igång ett spel tillsammans. Med många unga och en del nya så behöver vi ta oss an de här matcherna med noggrannhet och tydlighet. Sen hur det går rent resultatmässigt får vi se efterhand.


Richard Koffed, Uppåkra IF

Hur går dina tankar inför det kommande gruppspelet i DM?

- Tävlingsmatcher är alltid roliga än vanliga träningsmatcher. Sedan är jag inget större fans av DM mer än gruppspelet. Skulle man gå vidare så tar det plats mitt i veckorna där träningarna tar stryk. Men samtidigt skall det bli roligt att dra igång på allvar med poäng som står på spel.

Vad vet du om motståndarna?

- Våra DM motståndare kommer att bli värdemätare mot vart vi står.

- Limhamns FF kommer göra div 5 besöket kortvarit och kommer med all säkerhet ligga och kriga i toppen för att nå div 4 under 2018.

- Lindeborg har en ny gammal tränare (Peter Nilsson) som är en vän till mig. De vill såklart komma upp i seriesystemet igen efter ett par tunga år som Eriksfälts FF.

- Sedan har vi Dalby som lämnade vår serie efter att fått en friplats i division fem.

- En tuff grupp som Limhamns FF får stå som storfavorit, sedan är det öppet.

Laddar man upp på något speciellt inför DM?

- Vi kör på som vanligt med våra träningar och vårt tänk och ändrar inte för DM. DM är en extra krydda i den tråkiga o mörka årstiden.

Hur tror du det kommer att gå för er i DM?

- Vi går in i varje match för att prestera vårt bästa sedan var det leder till får vi se efter dessa tre veckor. Sedan kommer vi använda dessa matcher för att träna detaljer och förbättra oss tillsammans samt känna oss trygga i vårt spel.


Markus Dahl, Limhamns FF

Hur går dina tankar inför det kommande gruppspelet i DM?

- Vi har matchat endast mot div 4 lag i träningsmatcherna och ställs nu mot två div 6 lag och ett div 5 lag, vilket känns lurigt, men också spännande.

Vad vet du om motståndarna?

- Förhoppningsvis tillräckligt.

Laddar man upp på något speciellt inför DM?

- Nej

Hur tror du det kommer att gå för er i DM?

- En match i taget så får vi se hur långt det räcker.

 

Vi kan varmt rekommendera ett besök på Unisportstore.se. Ett fotbollsföretag med massor av fotbollsskor till bra priser där man dessutom kan välja tryck i form av namn och flagga. Det finns även massvis med matchtröjor som kan beställas med eget namn och nummer eller favoritspelarens namn och nummer. Följ länken och beställ med snabba leveranser och bra priser: www.unisportstore.se

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season