André Johansson sköt Torns IF till kvartsfinal i DM

André Johansson sköt Torns IF till kvartsfinal i DM
14 jun
2017

André Johansson blev matchhjälte när han i den 88:e minuten avgjorde derbyt mellan Lunds BK och Torns IF. Matchen slutade 2-1.

 

Det kom dryg 400 åskådare till Klostergårdens Idrottsplats för att se kommunderbyt mellan Lunds BK och Torns IF i herrarnas åttondelsfinal i DM. De senaste matcherna mellan klubbarna har varit så pass jämna att de har slutat oavgjorda. Förutom en plats i kvartsfinalen stod även en plats i Svenska cupens första omgång på spel.

Första heta målchansen kom i den åttonde minuten när Gustav Hillstedt får bollen ute till vänster, lägger in bollen i mitten och Torns målvakt Philip Mårtensson släpper retur, en retur som når Carl Annerstedt Nedstam. Carl testar skott som täcks ut till hörna.

Väl på matchens första hörna i den elfte minuten tar Lunds BK ledningen när Gustav Hillstedt ganska ensam får nicka in matchens första mål. Torns IF missade markering som gav Hillstedt en ganska öppen hörna att styra in bollen på.

Efter målet är det Lunds BK som tar över matchen. I den 24:e minuten kommer matchens nästa heta chans när Victor Wernersson lägger in bollen från höger, i mitten får Carl Annerstedt Nedstam chansen att utöka Lunds ledning, men Philip Mårtensson står för en bra räddning i målet, returen går ut till Admir Osmancevic som skjuter direkt, men återigen gör Mårtensson en bra räddning.

Torns IF skapade en del halvchanser i första halvlek, den farligaste chansen kom i den 42:e minuten när Andre Johansson får bollen i djupled, Marcus Norman i Lunds mål är långt ute, men Johansson lyckas få förbi bollen och ska i princip bara rulla in bollen, men då kommer LBK försvarare och täcker ut bollen till hörna. Bästa chansen för Torns IF i den första halvleken.

Första halvlek slutade 1-0.

Andra halvlek startade likt som i den första. Det var Torns IF som tog tag i taktpinnen direkt. Redan i 46:e minuten får man ett bra läge när Tobias Karlsson kommer fri, ett skott som går ut till hörna. I situationen efter var man nära att lägga in en ny kvittering när fristående Oscar Ahlgren får in bollen i boxen, men nickar bollen utanför.

I den 53:e minuten kommer nästa chans för Torns IF när Oscar Ahlgren på nytt testar lyckan men Marcus Norman stod för en bra räddning.
Minuten senare får Lunds BK sin första klara chans i andra halvlek att göra mål på. Det är Admir Osmancevic som lägger en krossboll i straffområdet till Fredrik Karlsson som i princip kan lägga in bollen, men Philip Mårtensson i Torns mål gör en bra räddning.

Lunds BK skapar en del chanser men lyckades inte få in bollen i mål.

I den 68:e minuten får Torns IF utdelning på sina chanser när bollen tillslut kommer till inhopparen Christopher Musonda som kan nicka bollen i tomt mål.

Fyra minuter senare får Lunds BK en ny chans att göra mål på. Det är Kristian Mjörnman som står för två bra avslut, men målvakten Philip Mårtensson står för två bra räddningar och räddar sitt lag på nytt.

Matchen började lida mot sitt slut och när man hade siktat in sig på förlängning så slår Torns IF till och Andre Johansson kommer helt fri och sätter bollen i mål. Stort jubel bland både spelare och publik.

Torns IF vinner matchen med 2-1 och tar sig vidare till kvartsfinal i svenska cupen.

 

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season