Succéspelaren ödmjuk till speltid under EM

Niclas Eliasson till höger på bilden. Niclas Eliasson till höger på bilden.
11 jun
2017

Niclas Eliasson har varit fantastisk under den allsvenska våren. Succén i Norrköping ledde till en plats i u-21 EM och mittfältaren gjorde sin första match med laget igår.
- Fantastiskt roligt att få speltid och få göra debut, berättar mittfältaren efter matchen.

 

Han är assistkung i allsvenskan så här långt med åtta målgivande passningar. Nu är han även u-21 landslagsman. Niclas Eliassons vår med Norrköping har varit något utöver det vanliga och kanske har han rent utav varit allsvenskans allra bästa så här långt. Trots den succén var det först i förlustmatchen mot Danmark i genrepet inför u-21 EM som han gjorde sin debut på den nivån. Eliasson kom in efter timmen spelad och stod för en hel del fina aktioner under sin tid på plan. Det var en nöjd debutant som äntrade mixade zonen efter matchen.

- Det kändes bra, jag kom in i matchen ganska så snabbt. Jag fick mycket boll och kunde utmana i några en mot en situationer. Det blev några inlägg som var nära att resultera men tyvärr inget mål men så är det ibland. Jag är nöjd med min insats.

Du har inte varit med under kvalet, tufft för dig att ta en startplats i EM av den anledningen?

- Jag fokuserar inte så mycket på den biten utan jag försöker göra det så bra som möjligt när tillfället ges som idag. Sen gäller det att visa på träningarna nu innan fredag vad man går för och hoppas att man får så mycket speltid som möjligt under turneringen.

Drömmer om Real Madrid

Med tanke på den fina våren i allsvenskan kan en succé i sommarens turnering innebära att många klubbar radar upp sig i kampen om Eliasson. Mittfältaren själv vill dock inte sväva iväg utan berättar att han trivs i IFK Norrköping och inte har någon brådska att lämna för nya äventyr.

- Jag får mycket speltid och det rullar på bra så det finns ingen anledning att lämna. Samtidigt har man ju en dröm om att komma utomlands någon gång så dyker det upp något som känns intressant så får man ta det då. Just nu är det full fokus på Norrköping.

Om du skulle drömma, var vill du hamna då?

- Som slutdestination då eller? Ja, det skulle väl vara Real Madrid då kanske, haha.

Silly Season