Måltorkan påverkar inte Cibicki

Måltorkan påverkar inte Cibicki
11 jun
2017

Pawel Cibicki inledde allsvenskan strålande. Nu har det dock gått en dryg månad sedan han gjorde mål senast. Att måltorkan skulle börja sätta sig i huvudet finns dock inte enligt anfallaren.
- Det där är en baggis för mig. Klart att det är roligt att göra mål men det påverkar mig inget att gå mållös några matcher.

 

När allsvenskan inleddes var Pawel Cibicki mannen på mångas läppar. Han var glödhet under inledningen av serien och efter succén borta mot Halmstad ryktades det till och med om att Manchester United vara intresserade av anfallarens tjänster. Sedan den 8 maj har det dock gått tyngre. Då gjorde Cibicki mål mot Elfsborg i Borås. Efter det har han gått mållös. Anfallaren är dock inte orolig över måltorkan som höll i sig även i genrepet mot Danmark.

- Absolut inte orolig. Det där är en baggis för mig om jag gör mål eller inte gör mål. Det är klart att det är roligt att göra mål men det påverkar mig ingenting om jag inte gör det. Det är under EM vi ska vara bäst, inte idag i genrepet mot Danmark.

Matchen som sådan, förlust med 2-0...

- Vi gör en okej match, tycker inte att det är så jättefarligt att det blir förlust. Vi släpper in Danmark lite för mycket i den första halvleken vilket jag är lite besviken över men annars gör vi det okej.

Din egen insats?

- Min insats var okej, inget speciellt men okej. Man fick igång buggarna igen vilket var skönt.

Tipsar om saltgruvan i Kraków

U-21 mästerskapet i Polen blir något extra för Pawel Cibicki. Inte nog med att en succé i EM skulle kunna bli en väg ut i Europa. Anfallaren har också rötter i landet som hans föräldrar kommer ifrån.

- Det kommer bli ett speciellt mästerskap för mig. Det är där mina rötter är och jag kommer känna mig som hemma där.

Fansen som beger sig till Polen från Sverige. Har du några rekommendationer på vad de kan göra?

- Svårt att säga, där vi spelar gruppspelet har jag inte varit tidigare. Men när det nalkas semifinaler i Kraków kan jag tipsa om ett besök i saltgruvan där.

Vad gäller måltorkan så blir det ingen repris på Ola Toivonens historia om landslagspsykologen som pratade med anfallarens sko. Pawel ska på egen hand se till att målen kommer.

- Det behövs ingen psykolog för mig, haha.

Återstår att se om Cibicki får rätt. På fredag inleds U21 EM för Sveriges del. Då väntar match mot tuffast möjliga motstånd i form av England.

Silly Season