Brorsson: ”Kollektivet kan ta oss vidare från gruppen”

Brorsson: ”Kollektivet kan ta oss vidare från gruppen” Foto: Arkiv
11 jun
2017

Franz Brorsson har varit ordinarie i Malmö FF hela våren. I u-21 EM ser det dock ut att bli en bänkplats inledningsvis. Ericsson valde att starta med andra alternativ i genrepet mot Danmark.
- Det är bra konkurrens. De som har spelat har gjort det bra så vi får se. Oavsett vad det blir så kommer jag att stå bakom laget, berättar Brorsson.

 

Magnus Pehrsson har trott stenhårt på Franz Brorsson under våren och mittbacken har varit en given startman i mästarna Malmö FF. Under u-21 EM ser det dock ut som om Brorsson får stå vid sidan inledningsvis då förbundskapten Håkan Ericsson valt andra alternativ före skåningen.

- Oavsett vilka som spelar så kommer jag att stå bakom laget, säger Brorsson.

Vad tänker du om ert motstånd i gruppen?

- Jag har inte så bra koll på alla lagen om jag ska vara ärlig. Kollar man på pappret så har kanske Slovakien ett lite sämre lag men har man nått EM så är man ett bra lag. Det blir tuffa matcher överlag där England kanske får räknas som favoriter i vår grupp.

Chanserna att ta sig vidare?

- Vi har ett starkt kollektiv och om vi jobbar tillsammans för varandra så blir vi svåra att slå. Det är bara ettan som tar sig vidare så det är väldigt tufft att ta sig vidare den här gången.

Förlusten behöver inte bara vara negativ

I genrepet mot Danmark blev det förlust med 2-0. Brorsson drar dock inga växlar av nederlaget utan försöker vända det till något positivt.

- En förlust som denna kan få en att komma ner på jorden och få en att inte sväva iväg. Det gäller att ta med sig det som var bra från matchen. Man får också komma ihåg att det inte var en tävlingsmatch. Det är lite som när vi spelar med klubblaget. Förlorar man den sista träningsmatchen inför allsvenskan som vi gjorde mot AFC Eskilstuna i år så är det inte hela världen. Det är i EM som vi ska vara som bäst.

Skönt att ha med sig Pawel Cibicki till Polen? Kanske kan fungera som guide...

- Ja, han får väl ta en liten tour där nere och vara översättare till oss.

Silly Season