Skånebetyg Sverige-Danmark, genrep U21 EM

Skånebetyg Sverige-Danmark, genrep U21 EM
10 jun
2017

Idag spelade Sverige genrep inför sommarens U21 EM i Polen. En match som slutade med förlust 0-2.

 

På plan fanns en Skånebekanting från start i Malmö FF:s Pawel Cibicki. Mittbacken Franz Brorsson började matchen på bänken. Pa Konate, som också var uttagen i U21 truppen har fått lämna återbud på grund av skada. Här nedan ser ni betyg för Skånespelarna.

 

skaneflagga 1 Underkänt
skaneflagga 1 skaneflagga 1 Godkänt
skaneflagga 1 skaneflagga 1 skaneflagga 1 En bra dag på jobbet
skaneflagga 1 skaneflagga 1 skaneflagga 1 skaneflagga 1 Rosenbergklass
skaneflagga 1 skaneflagga 1 skaneflagga 1 skaneflagga 1 skaneflagga 1 Nästan Zlatanklass (finns bara en)

 

skaneflagga 1 skaneflagga 1Pawel Cibicki, 7 U21 matcher, 1 mål

Pawel kom till matchen utan att ha gjort mål på en dryg månad (senaste målet gjordes den 8 maj mot Elfsborg). Det var tydligt att Pawel ville visa att formen är på uppåtgående. Cibicki var lite osynlig inledningsvis men var därefter inblandad i en del farligheter. Dels ett fint instick till Tibbling efter knappa kvarten och kort därpå hade även han själv ett drömläge att ge Sverige ledningen. Vackert framspelad av Kristoffer Olsson skulle han bara placera in ledningsmålet men skottet blockerades. Lite typisk en anfallare med måltorka. I andra halvlek fortsatte Cibicki att försöka och vara aktiv utan att skapa något speciellt innan han blev utbytt. En spelare i stort behov av ett mål, kommer lagom till premiären mot England?

skaneflagga 1 skaneflagga 1Franz Brorsson 4 U21 matcher, 0 mål

Började matchen på bänken, äntrade planen i halvtid. Svårt att bedöma Brorssons insats då andra halvlek var en riktigt tempofattig historia. Blockerade ett skott efter knappt 60 minuter och kändes ganska trygg i övrigt också. Inte direkt involverad i de insläppta målen. Om inte Wahlqvist skada är värre än den såg ut känns firma Degerståhl/Wahlqvist trots allt given i premiären mot England.

Övriga tankar:

Niclas Eliasson började på bänken. Lite märkligt kan tyckas efter den allsvenska succévåren i IFK Norrköping. Har dock aldrig spelat i U21 landslaget förut så kanske smart att inte stressa och sätta för mycket press på honom. Känns dock omöjligt att hålla honom utanför elvan på fredag med tanke på den formen han uppenbarligen har för tillfället.

Danmarks 22-årige mittfältare Andrew Hjulsager, till vardags i Celta Vigo, går en fin framtid till mötes. Var det största hotet mot det svenska försvaret matchen igenom och kan bli en spelare att hålla ögonen på i sommarens U21 slutspel.

Silly Season