Skånes stoltheter – pokerprofiler?

Att stora företag i olika branscher använder sig av kända profiler för att sprida uppmärksamhet för sitt varumärke har vi nog alla märkt av vid det här laget. George Clooney har varit ansiktet utåt för Omega så länge man kan minnas och självklart har de sportgiganter som Adidas och Nike inte legat på latsidan.

 

Kontrakt med fotbollsspelare tecknas på löpande band för att exponera deras varumärken och få oss att köpa just deras skor och för våran största stolthet, Zlatan Ibrahimovic så råder det just nu öppet krig mellan Adidas och Nike för att teckna ett nytt avtal med superskåningen. Och med goda anledningar, det råder inget tvivel om att denna typ av marknadsföring fungerar då vi ser den i näst intill varje marknad vare sig det gäller kläder eller bilar.

Ett segment som dock inte uppmärksammas lika mycket men som under en lång tid har slutit avtal med stora sportprofiler är alla stora pokersidor, där vi hittar Pokerstars i frontlinjen som har förknippat sig med bland annat Cristiano Ronaldo, Neymar jr. och tennisstjärnan Rafael Nadal som dock efter tre års samarbete bröt med speljätten. Men när det gäller svenska varumärkesambassadörer i poker ekar det tomt då den enda som plockats upp är Marcus Hellner, även han av Pokerstars. Den stora frågan är varför inga av Sveriges stora fotbollsprofiler som tidigare nämna Zlatan Ibrahimovic eller Marcus Rosenberg snappats upp av någon pokerklient för att värva fler Svenska spelare till sina sidor, framför allt då Sverige är ett av de länder där det spelas mest poker online. För vad skulle kunna skapa en starkare länk mellan en internationell sida och en pokersugen person än att se en av vår nations större profiler?

Tänker de stora företagen för internationellt och överser lokala faktorer? Det är såklart svåra frågor att besvara men en sak vi på Skånefotboll tror, är att ett samarbete med Marcus Rosenberg eller kanske Henrik Larsson hade fått dramatiska effekter på mängden svenska, och framförallt skånska spelare. Om det kommer hända eller inte återstår att se.

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season