Camara-Jönsson bjöd på fyra mål när TFF vann

Camara-Jönsson bjöd på fyra mål när TFF vann Foto: Christer Thorell - www.cbfoto.se
25 apr
2017

Trelleborgs FF vann med hela 6-0 under måndagskvällen när Örgryte IS kom på besök. En som bjöd på mål var anfallaren Salif Camara-Jönsson.

 

1066 åskådare kom till Vångavallen under måndagskvällen när Trelleborgs FF tog emot Örgryte IS i den fjärde omgången av Superettan. En match som slutade i målglädje, för när väl domaren hade blåst av matchen så hade Trelleborgs FF gjort hela sex mål.

Trelleborgs FF tog i den elfte minuten ledningen i matchen när Albin Nilsson sköt utanför straffområdet, en boll som tog via en Örgryte-försvarare och gick in bakom målvakten Sojan Lukic.

Hemmalaget tog över mer och mer efter matchen som framtill målet hade varit ganska jämn. I den 34:e minuten blir Salif Camara-Jönsson nerdragen i straffområdet och TFF får straff med sig. En straff som Kristian Haynes satte. I samband med straffen så blev även Danny Ervik i Örgryte utvisad.

Men väl i andra halvlek fick Salif Camara Jönsson göra mål, och det blev inte bara ett mål utan hela fyra mål under andra halvlek. Fyra mål som gör att han går upp i delad ledning i årets skytteliga i Superettan.

- Man lägger ju mycket tid på att förbereda sig och kolla in motståndare och lägga upp matchplan och så vidare. Jag måste försöka koncentrera mig på den biten innan utvisningen, efteråt är det en helt annan match, en annorlunda typ av match som är väldigt ovanlig i dagens fotboll. Vi hanterar den första delen på ett bra sätt och vi försöker komma till lägen och vi kommer mellan lagdelarna och hotar. Vi skapar målchanser och situationer som vi är nöjda med. Däremot slarvar vi ibland och måste kunna binda bollen där framme bättre, säger Patrick Winqvist till trelleborgsff.se och fortsätter.

- Det är ett fall framåt i vårt anfallspel i den delen av matchen där vi är 11 mot 11. Sen försvarsspelet , med all respekt för Johan Elmander och William Atashkadeh som är ett bra par, så försökte vi vara mer defensiva i vår backlinje. Det var tanken med att spela Magnus Andersson som mittback idag, som tar mycket dueller och fighter.

I och med segern går Trelleborgs FF upp på en åttondeplats i Superettan.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season