Linus Hallenius klar för Helsingborgs IF

Linus Hallenius klar för Helsingborgs IF Foto: Linda Carlsson / Helsingborgs IF
27 jan
2016

HIF förstärker anfallsbesättningen med 26-årige Linus Hallenius. Anfallaren kommer närmast från Hammarby och klubbarna har idag kommit överens om en permanent övergång. Avtalet är på tre år.

 

Linus Hallenius slog igenom i GIF Sundsvall och fick sitt stora genombrott i Hammarby säsongen 2010. Med 18 mål på 23 matcher, varav ett drömmål som röstades fram som världens näst vackraste mål i samband med den årliga FIFA-galan, vann han Superettans skytteliga och blev utlandsproffs i italienska Serie A-klubben Genoa.

– Med Linus Hallenius i truppen får vi bra konkurrens på anfallssidan. Det är en talang som hade ett tidigt genombrott men som haft oflyt med skador. Dock har han en stor potential och nu får han chansen att visa att han gått från talang till etablerad spelare. Förhoppningsvis fortsätter han utveckla sitt spel så att Helsingborgs IF har nytta av honom de kommande åren, säger HIF:s manager Henrik Larsson.

Det blev totalt fyra säsonger i Italien (med två utlåningar till Padova, samt FC Lugano i Schweiz och en säsong i FC Aarau) innan han återvände hem till Sverige och Hammarby sommaren 2014.

Hallenius spelade merparten av Hammarbys allsvenska matcher förra året, och det är en erfaren spelare som förstärker HIF-truppen.

– Jag har en riktigt skön känsla just nu för jag har verkligen känt att jag längtat hit. Det har varit på gång ett tag och det känns bra att det blev klart innan lägret så jag kan komma med där och lära känna alla. Jag är grymt sugen inför det här året och kommer ge allt för laget, säger Linus Hallenius.

På sin meritlista har han gjort landskamper på såväl pojk- som juniornivå samt representerat det svenska U21-landslaget.

Fakta
Namn: Linus Hallenius
Född: 1989-04-01
Längd: 185 cm
Vikt: 75 kg
Position: Anfallare
Landskamper: 3U21, 10J, 8P
Moderklubb: Sund IF
Tidigare klubbar: GIF Sundsvall (2006–2009), Hammarby IF (2009–2010), Genoa CFC (2010–2013), AC Lugano (2011 lån), Padova (2011 lån), FC Aarau (2013-2014), Hammarby IF (2014-2016).

Text och bild hämtat från HIF:s pressmeddelande.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season