David Brodetsky lämnar Helsingborgs IF

David Brodetsky lämnar Helsingborgs IF
15 dec
2015

HIF:s klubbdirektör, David Brodetsky, har meddelat styrelsen att han lämnar sin post i klubben av familjeskäl för att återvända till Frankrike. David fortsätter arbeta till månadsskiftet februari-mars 2016. Rekryteringsprocessen för att hitta hans efterträdare pågår.

 

– Jag respekterar självklart Davids beslut även om det är olyckligt för klubben att han lämnar oss efter bara ett år, säger HIF:s ordförande Sten-Åke Tjärnlund. Men jag har själv arbetat utomlands och vet alltför väl hur svårt det kan vara att få tillräckligt med tid över för familjen där hemma. Därför förstår jag David och har all förståelse för att han i detta läge väljer att prioritera familjen.

– David har varit central i arbetet med att få kontroll över HIF:s ekonomi och tillsammans med organisationen har han skapat en bra plattform för framtiden, fortsätter Sten-Åke Tjärnlund. Han har också fungerat utmärkt i relationen med supportrar, sponsorer och andra runt klubben. Nu får vi ta det arbetet vidare utan David. Vi önskar honom ett stort lycka till och har redan kommit så pass långt i sökandet efter en efterträdare att vi hoppas komma till avslut inom kort.

David Brodetsky själv ger följande kommenterar till sitt beslut att avgå:

– Helsingborgs IF är en fantastisk fotbollsklubb med en stark tradition. Det har varit ett nöje och en ära att tjäna klubben under 2015. Jag har verkligen uppskattat min tid här, speciellt samarbetet med supportrar, partners och alla i och runt om HIF. Det är med djup sorg jag har tagit beslutet att lämna, men jag hoppas och tror att jag har bidragit väl och att jag lämnar klubben i en bättre position än den var när jag kom. Jag önskar klubben stor framgång under kommande år. Jag kommer att sakna HIF.

Även tränaren Henrik Larsson beklagar David Brodetskys avgång:

- David har gjort en stor insats för HIF genom att bringa ordning och reda och skapa struktur i verksamheten. Även om mitt huvudansvar ligger på fotbollen, så ser jag att organisationen i övrigt fått en högre professionalitet och kvalitet i många funktioner. Det är tråkigt att David lämnar oss, men familjeskäl måste alltid respekteras.

Text och bild hämtat från HIF:s pressmeddelande.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season