Max Svenssons drömträff avgjorde för HIF

Max Svenssons drömträff avgjorde för HIF Foto: cmore.se.
29 jul
2017

Helsingborgs IF vann borta mot Syrianska FC med 2-1.

 

Helsingborgs IF åkte under lördagen upp till Södertälje för match mot Syrianska FC i den 16:e omgången av Superettan. En match som Helsingborgs IF vann med 2-1.

Gästerna tog i den 34:e minuten ledningen i matchen när Oke Akpoveta sätter 0-1. Max Svensson la en snygg hörna från vänster och Syrianskas målvakt Hampus Elgan tappar bollen och Akpoveta står på rätt ställe och kan enkelt lägga in matchens första mål.

På andra tilläggsminuten i första halvlek kvitterar Syrianska FC till 1-1 när Charbel Georges sätter ett kanonskott bakom Pär Hansson. Detta efter ett bra förarbete av Navid Nasseri som först lyckas ta sig fri vid kanten och kan sedan driva spelet vidare till ett mål.

I övrigt var matchen jämn och bägge lagen skapade en del chanser, både i första och andra halvlek.

Väl i den 63:e minuten avgör Helsingborgs IF matchen när Max Svensson driver bollen själv och från ca 25 meters håll får till en drömträff som skickar bollen i Syrianskas kryss. Ett drömmål och kan vara ett av de snyggaste i Superettan i år.

Helsingborgs IF håller undan och vinner matchen med 2-1. I och med segern ligger man kvar på sin tredje plats med 30 poäng. Man har sju poäng upp till serieledande Brommapojkarna.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season