Pär Hansson tillbaka i Helsingborgs IF

Pär Hansson tillbaka i Helsingborgs IF
14 jun
2017

HIF har gjort klart med målvakten Pär Hansson. Spelaren, som spelat i klubben tidigare, har tecknat ett kontrakt som sträcker sig över 3,5 år.

 

Efter tio år i HIF:s A-lag lämnade Pär Hansson klubben i november 2015 för spel i holländska Feyenoord. Efter ett cup- och ett ligaguld i Holland kommer nu målvakten tillbaka till HIF.

– Att ta upp klubben från Superettan är väldigt kittlande. Jag har inte varit med om något sådant förr, säger Hansson.

Huvudtränare för HIF, Per-Ola Ljung, uttrycker sin glädje över tillskottet.

– Pär är en klubbikon med en lång historik i HIF. Vi får möjligheten att ladda ytterligare en bit med kompetens i vårt bygge för både nu- och framtiden. Han är dessutom en exemplarisk idrottsman och jag är precis som alla andra HIF:are väldigt glad över att ha honom här, säger tränaren.

Klubbdirektör Mats-Ola Schulze ser nyförvärvet som en förstärkning både på och utanför planen.

– Vi är helt fokuserade på att ta tillbaka HIF där klubben hör hemma. Att få möjlighet att välkomna Pär Hansson hem är viktigt för vår förening samt sänder en stark signal till övriga fotbollssverige. Pär kommer spela en central roll i vår förening både inom och utanför de streckade linjerna.

- Idag är vi också glada över att ha förlängt avtalet med vår huvudsponsor Resurs för tre nya år (2018–2020). Resurs är med dagens förlängning och sina 12 år som huvudsponsor, den sponsor som varit huvudsponsor till föreningen över längst tid. Avtalet innebär också en förstärkning för räkenskapsår 2017, vilket gör att vi kan teckna avtal med Pär Hansson som ligger inom ramen för fotbollsbudgeten.

Text och bild hämtat från HIF:s pressmeddelande. 

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season