Chocköppning på Olympia - men HIF reste sig

Chocköppning på Olympia - men HIF reste sig Foto: cmore.se.
17 apr
2017

Gefle IF chocköppnade borta mot Helsingborgs IF. Den förre Malmö FF-spelaren Deniz Hümmet öppnade målskyttet. Ett självmål avgjorde sedan matchen på Olympia.

 

18 sekunder. Så kort tid behövde Gefle för att chocka HIF. Den MFF-fostrade Deniz Hümmet nickade in ledningsmålet, efter ett fint slaget inlägg av Påarpssonen Christian Ljungberg. Poänggöraren var de två skåningarna som startade för Gefle. Senare byttes också Piotr Johansson in, uppvuxen i Skurup, medan Jesper Björkman ifrån Hittarp fick tillbringa hela matchen på gästernas avbytarbänk.

Trots Gefle-skåningarnas chock, kopplade Helsingborg snabbt greppet om matchen. HIF letade målchanser, men hade det svårt att verkligen få till ett riktigt bra avslut. Utdelning skulle dock komma. Hemmalaget fick en hörna som förvaltades av Adam Eriksson. Mittfältaren slog bollen in i boxen, där Gefles Johan Oremo nickade bollen rakt i mål. 1-1 efter 24 minuters spel.

I den andra halvleken var det återigen HIF som tog tag i taktpinnen. Ett flertalet målchanser radades upp, däribland en ribbträff. Per-Ola Ljung bytte ut bland andra Anton Wede och Martin Christensen, för att ersätta dessa med Max Svensson och Alex Timossi Andersson. De båda ungtupparna var väldigt löpvilliga, vilket fick energin att smitta av sig på lagkamraterna. Det fick HIF att rycka upp sig än mer, och Jesper Lange var inte alltför långt bort till att avgöra. Slutresultatet stod sig dock, och de ex-allsvenska lagen fick nöja sig med en delad pott.

Wilhelm Nilsson

Mail:

 

Silly Season