Lycklig återkomst till Olympia för Fioretos

Lycklig återkomst till Olympia för Fioretos
04 feb
2017

Alexander Fioretos tillhörde Helsingborgs IF under ungdomsåren. Därefter har karriären gått via Grekland till Danmark. Kalloni i Grekland blev Helsingör i Danmark. I dag var Fioretos tillbaka på blixtvisit i Helsingborg för en träningsmatch mot HIF. En match som slutade oavgjort.

- Det var en speciell känsla att vara tillbaka. Jag var dock lite besviken för att jag inte fick starta matchen, säger Fioretos.

 

Han sågs som en framtida a-lagsspelare i Helsingborgs IF men trots att han tränade en del med a-truppen fick han aldrig chansen att etablera sig. Alexander Fioretos valde då att ta steget från Helsingborgs Akademi rakt in i proffslivet och grekiska klubben Kalloni. Äventyret i Grekland avslutades dock ganska snabbt. Fioretos kunde efter ett halvår i klubben blicka tillbaka på en debut borta mot Olympiakos på sitt CV. Hemma i Sverige dröjde det ett tag innan nästa klubb blev klar. När allt var klart blev det FC Helsingör. Efter en säsong i Danmark återvände Fioretos idag till Helsingborg för träningsmatch mot HIF. En match som slutade 2-2 och som innebar en hel del känslor för den för dagen förkylde mittfältaren.

- Det var riktigt häftigt. Kul också att få ett fint välkomnande av samtliga ledare och spelare i Helsingborg. Det blev trots allt tre och ett halvt år i den klubben. Även om det inte blev någon match i allsvenskan så var jag med mycket runt laget i träning så det var en speciell känsla så klart.

Hur upplevde du själva matchen?

- Jag hade förväntat mig att starta så det var en liten besvikelse just när det kommer till den biten, framför allt när det är mot många gamla lagkamrater. När det kommer till Helsingborg som lag så tyckte jag att de såg bra ut. De var tuffa att möta och man märker att Helstrup och de andra med rutin styr laget ganska mycket. Sen är det spännande att följa Timossi-Andersson och Max Svenssons framfart som jag spelat med tidigare.

Vinst mot Malmö FF i en träningsmatch förra veckan. Oavgjort mot Helsingborg i dag. Det går bra nu…

- Ja, sen kan jag ju säga att vi absolut inte är på Malmös nivå men vi visar att vi har kvalité trots allt. Sen är det klart att det var extra speciellt för mig att få spela 90 minuter i matchen mot de svenska mästarna och att göra det bra.

Ingen Pölse för Fioretos

Efter matchen mot Helsingborg väntar träningsläger för FC Helsingör. Fioretos berättar att det bara är hem och packa väskan som gäller nu. Hur firar man då en sådan här vecka när man lirar fotboll i Danmark.

- Det blir nog pölse och en öl för vissa i laget, själv håller jag mig undan det där haha.

Taggad under

Silly Season