Svensson firade a-kontraktet med kvitteringsmål

Svensson firade a-kontraktet med kvitteringsmål
04 feb
2017

Förra veckan kritade Max Svensson på ett a-lagskontrakt med Helsingborg. I dag tackade han för förtroendet genom att näta i träningsmatchen mot Helsingör. Målet räddade HIF från förlust i färjederbyt. Matchen slutade 2-2.
- Alltid skönt att göra mål, sammanfattade Svensson sin insats.

 

När unga fotbollsspelare väljer att cykla av sig mjölksyran i benen efter matchen före att träffa media vet man att något stort är i görningen. Speciellt när man gjort ett betydelsefullt mål i matchen. Det här stämmer in på talangen Max Svensson. Anfallaren skrev nyss på ett a-kontrakt med HIF och kan redan under kommande säsong bli betydelsefull för klubben beroende på hur de tänker.

- Jag hoppas att den här säsongen ska innebära mer speltid för mig just med tanke på hur förra säsongen såg ut med att vi åkte ut och allt det där. Nu har jag dessutom ett a-lagskontrakt vilket är ett bevis på att klubben tror på min förmåga, säger Svensson.

Förra veckan fick ynglingen speltid mot Odense. I dag hoppade han in även mot Helsingör och speltiden tog han sannerligen vara på med ett mål och en arbetsinsats utöver det vanliga. Han och Timossi-Andersson gav HIF en rejäl boost när de kom in.

- Motståndet kan möjligtvis ha varit lite trötta men vi kom in med bra speed och då kan det hända saker. Det kändes som att vi fick till ett riktigt bra tryck på Helsingör medan de knappt skapade någonting i andra halvlek. I stället gick vi från 0-2 till 2-2 och fortsatte sedan att jaga ledningsmålet.

Hur viktigt var det att inte förlora matchen?

- Resultatet i sig har inte så stor betydelse. Vi är bara två matcher in på säsongen så det viktigaste just nu är att få ihop de andra sakerna i spelet. Samtidigt är det givetvis alltid skönt att visa att vi kan hämta upp ett underläge. Det är viktigt för moralen i laget.

Helsingborg spelar numera i superettan och ekonomin är som den är, tror du att det öppnar upp dörren för er ungdomar?

- Ekonomin är som den är vilket vi alla är medvetna om och det innebär att klubben måste hämta spelare underifrån. Att Helsingborg dessutom har ett framgångsrikt ungdomsled gör det också naturligt att spelare släpps upp i a-truppen.

Taggad under

Silly Season