Richard Koffed förlänger med Uppåkra IF: ”Trivseln är bra”

Richard Koffed förlänger med Uppåkra IF: ”Trivseln är bra”
08 sep
2017

Trots det återstår tre matcher kvar av serien så väljer huvudtränaren i Uppåkra IF, Richard Koffed att förlänga sitt kontrakt med klubben.

 

Uppåkra IF leder idag Div 6 Sydvästra. Man har samma poäng som tvåan Furulunds IK, nämligen 35 poäng. Nu står det klart att Uppåkra IFs tränare Richard Koffed väljer att förlänga sitt kontrakt.

- Trivseln med ledarna runt laget och spelarna och självklart klubben kändes rätt, så då var inte valet svårt. Sedan fick jag klartecken hemifrån så var det bara och låta mig vara svårflörtad när jag träffade vår sportchef Ulf för två veckor sedan. Rent träningsmässigt kan du inte få det bättre än det Uppåkra IF besitter på Uppåkravallen, säger Richard Koffed till Fotbollskåne.

Richard Koffed tog inför säsongen över Uppåkra IF efter sin tid i Harrie FF. Trots en serieledning verkar inte Koffed vara helt nöjd med säsongen hittills.

- Tycker att vi borde haft några poäng till. Vi har tyvärr endast tagit ett poäng mot Harlösa i dubbelmötet så vi är inte nöjda än.

Det återstår tre omgångar kvar av säsongen. Där ställs Uppåkra mot FC Bellevue, Hallands Nations FF och Furulunds IK.

- Med det laget som både Furulunds IK (värvat 18 spelare) och Uppåkra har så var det ganska givet att bägge lagen skulle ligga där vi ligger när det återstår tre omgångar.

På tal om Furulunds IK. I sista omgången lär det bli en direkt avgörande match om vem som kniper första platsen och vem som får kvala.

- Att den matchen blir direkt avgörande hoppades jag på, för dem är värdiga serievinnare på planen den lördagen. Vi vill även ha revansch efter den snöpliga förlusten hemma (0-1) i våras. Men våra tankar finns inte där än, utan vi har två matcher kvar innan vi når dit.

- Vårt fokus ligger på just nu på FC Bellevue nästa lördag, vi har spelledigt denna helgen. Sedan så lägger vi upp våra träningar för att det ska bli en lång säsong, så vi är förbereda om det bara skulle räcka till kval.

Hur tror du det går för er tillslut? Står ni som segrare den 30/9?

- Såklart tror jag att vårt lag står som seriesegrare när vi summerar hela säsongen. För vi har gjort det bra hela året, vi har spelat den bästa och roligaste fotbollen i serien, vad jag har hört, men vi är även beredda om det ”bara” skulle leda till en andraplats och vi får kvala.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season