Premiärseger för Lindeborg mot Skanör Falsterbo

Premiärseger för Lindeborg mot Skanör Falsterbo
09 apr
2017

Det blev seger för Lindeborg FF 1948 i premiären av Division 6 Södra. Skanör Falsterbo slogs tillbaka med 3-2 och målskyttarna heter Arian Shattak och Omid Bornaei.

 

Äntligen var det dags för seriepremiär i herrarnas Division 6 Södra. Lindeborg FF 1948 inledde borta på Tångvalla IP mot Skanör Falsterbo IF som var ett mittenlag i samma serie ifjol men som mer än gärna hittar tillbaka till stora dagar då man var ett stabilt lag i Division 4 och det var också Skanör Falsterbo som började bäst på Tångvalla IP.

Lindeborgs FF 1948 som haft en lite ryckig försäsong med några inställda matcher, skador och avstängningar inledde trögt och tillät hemmalaget ha väldigt mycket boll första 10 minuterna. En period där Skanör bland annat skapade en målchans via en stolpträff.

Inget mål där och Lindeborg började sakta ta sig in i matchen. Men ett Skanör Falsterbo som inlett med energi tog vara på detta och efter 22 minuter satte hemmalagets Theo Sandahl 1-0 efter en frispark där LFF-spelarna missade markering och en ensam Sandahl kunde nicka in ledningsmålet bakom en chanslös Morgan Nielsen.

Målet verkade lite som en väckarklocka för Lindeborg.

- Vi insåg där och då att vi var tvungna att vakna upp, menar Arian Shattak i Lindeborg som var den som slog in kvitteringen bara ett par minuter efter Skanörs 1-0.

Kvitteringsmålet föranleddes av en period då LFF började rulla runt bollen lite mer och där ett tämligen ungt Lindeborgslag skapade målchanser bland annat genom duktige yttermittfältaren Kevin Vida som hade ett friläge och ett skott i ribban.

En annan spelare som var inblandad i mycket idag var Joel Berggrensson som hade en del farliga inspel och även låg bakom uppbyggnaden till 1-1 i den 26:e minuten. Ett samarbete mellan Berggrensson och Vida resulterade i att den senare lyfte in en boll i straffområdet och där Shattak stötte in bollen i mål.

Arian Shattak satte både kvitteringen och avgörande 3-1.

- Viktigt att få kvitteringen så snabbt då vi kände att vi var i underläge. Vi fick till lite press vilket resulterade i mer bollinnehav och som sedan i och med målet gav oss mer självförtroende, säger Arian.

För trycket fortsatte efter kvitteringen och bara kort därefter hamnade bollen på högerkanten i en situation David Molander och Berggrensson försöker spela sig ur. Ett motlägg mellan Berggrensson och en motståndare får fram bollen till Omid Bornaei som med ett vristskott trycker in bollen till ledning med 2-1 vilket också blir resultatet i halvtid.

Andra halvlek hann knappt starta förrän den höga pressen från Lindeborg gav resultat återigen. Arian läste av en passning från hemmalagets högerback och utmanade både honom och innerbacken innan han slog in bollen med högerfoten.

Lindeborgs FF ägde stora delar av spelet och Skanör tilläts inte skapa några jättefarliga målchanser. Förutom vid ett tillfälle efter drygt 50 minuter då Joel Tindberg inte fick iväg en rensning och orsakade en straff som enligt rapporterna såg väldigt billig ut. Mikael Ahrtzing i hemmalaget förvaltade den väl och skapade lite nerv sista halvtimmen.

En sista halvtimme som rycktes i sönder, mycket på grund av att hemmalaget började slå långa bollar från backlinje till anfallare för att försöka trycka upp spelet.

LFF-tränaren Peter Nilsson valde då att gå ner på en fembackslinje för att säkra hemåt. Något som Arian tycker är nödvändigt i en sådan situation:

- Det blev lite tråkig fotboll i slutet men vi har pratat om att vi inte ska ta de långa offensiva löpen om vi sen inte orkar ta jobbet hem. Hushålla med krafterna och vara rädda om våra 3 poäng.

Att en del lag hävdar att det är viktigt att försöka hålla sitt spel oavsett vad resultatet säger håller mittfältaren inte med om:

- Nej, jag tycker att man ska anpassa sig lite efter matchbilden, så som Peter sa åt oss idag. Om vi hade fortsatt pressa högt vet man aldrig vad som hade hänt. Vi kanske hade gjort ett fjärde mål men vi hade lika gärna kunnat tappa ledningen också.

- Men självklart vill alla spela så fint som möjligt men i slutändan är det ändå resultatet som avgör, forstätter Arian.

Några fler mål blev det inte i matchen som dock avslutades med att hemmaspelaren och före detta LFF:aren Patrik Hultman skickade iväg en eftersläng mot Philip Elmberg och fick syna det röda kortet. Matchuret hade då nästan passerat de 90 och frågan är om inte det dödade de sista chanserna för kvittering för Skanör/Falsterbo?

I dagens startelva för Lindeborg fanns inte mindre än 8 (!!!) spelare som är 20 år eller yngre och på bänken ytterligare två. Dessutom återfinns det ett stort antal unga spelare till i truppen. Något som Arian själv tycker är väldigt intressant.

- Det visar att framtiden är ljus och att vi har en enorm utvecklingspotential, men samtidigt är det bekvämt att ha ett par lite äldre spelare som hållit på lite längre med fotboll och bidrar med rutin.

Att laget är ungt ser Arian inget problem med. (Bilden är från en annan match)

Lagets vilja och ambition är att ta föreningen tillbaka till Division 5 och det är ingenting som förändras för att truppen består av så många unga spelare.

- Nej, många av oss unga har spelat tillsammans ett bra tag nu så vi känner oss väldigt bekväma med varandra, så vi ska skapa så bra förutsättningar som möjligt för att ta en plats i femman, menar Arian.

Tillsammans på mittfältet idag spelade Arian bland annat med Omid Bornaei. Duon avgjorde till stor del dagens match då de stod för alla tre målen.

De båda mittfältarna har följt varandra sedan barnsben och grabbarnas tidigare tränare Valentin Masalkovski myntade smeknamnet ”Arid” (Ett hybridnamn på Arian och Omid) som ett humoristiskt sätt att beskriva hur tajta spelarna är.
Något som Arian faktiskt kan hålla med om lite:

- Ja, haha, när Peter ska dela upp i lag inför liret på träningarna så säger han ibland att han måste dela på oss. Det känns som en kniv i hjärtat, säger Arian och skrattar.

Att deras samspel på och utanför planen har beskrivits som ett äktenskap som går ut på att där den ena går följer den andra tar mittfältaren bara som en kul grej.

- Ja asså vi är väldigt bra vänner och har nästan alltid spelat tillsammans utom kortare perioder. Det känns bara fantastiskt att vi spelat så många år ihopa.

Arian och Omid har spelat med varandra i LB07, Hyllie IK och nu alltså i Lindeborgs FF 1948 sedan P16-tiden.

På tal om tränaren Valentin Masalkovski vill Arian passa på att skicka en hälsning till honom:

- ”Arid” saknar Valle. Eftersom platsen som assisterande tränare just nu är tom så finns det väl all anledning att kontakta honom?

Martin Nerbring

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season