Premiärseger för Klågerup mot Makedonija

Premiärseger för Klågerup mot Makedonija
08 apr
2017

Lagom till att magen kurrade för lunch var det så dags för avspark i omgång 1 i div. 6 södra. På ena sidan stod KSF Makedonija uppställda, på motsatt sida Klågerups GIF.

 

Första halvlek kommer inte gå till historien som den mest välspelade matchen på Rosengårds Norra IP. Möjligtvis spelade premiärnerverna in hos de båda lagen. Det dröjde en halvtimme in i matchen innan det hettade till ordentligt när hemmalaget Makedonija fick en jättechans att ta ledningen.

Klågerups duktiga målvakt Adrian Almqvist fick dock till en ypperlig räddning och startade en kontring som var tagen ur skolboken. Med några få och effektiva passningar hittade bollen fram till Dennis Bäckström som kunde stöta in 0-1 för sitt Klågerup. Samme Bäckström kunde även nicka in 0-2 för bortalaget sekunderna innan pausvilan, psykologiskt viktigt för de vita lirarna från Klågerup. Strax innan dess hade Makedonija haft ännu en jättechans, som dock räddades av Almqvist i målet och hans högra stolpe.

I andra halvlek flyttade Makedonija fram sina mannar vilket dock inte ledde till några hetare chanser. Närmare än ett par halvfarliga hörnor och inlägg kom man aldrig. Istället kunde Klågerup kontra in 0-3 med cirka 20 minuter kvar av matchen. Tidigare målskytten Dennis Bäckström agerade nu framspelare till Philip Collin som inte gjorde något misstag utan placerade in bollen i nästintill tom bur.

Klågerups tränare Mattias Holm kommenterade matchen så här:

- Det är alltid svårt med premiärer när man tränat så länge för den. Idag är det den individuella kvalitén som avgör då vi gör en lite mindre bra insats. Viktigast i en premiär är att få med sig 3 poäng. Så får spelet komma så småningom. Det är även viktigt att få igång anfallarna i målskyttet. Bäst på plan idag är vår målvakt då han räddar oss flera gånger.

Henrik Persson

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season