Klagshamn avgjorde sent mot Limhamn

Klagshamn avgjorde sent mot Limhamn
22 aug
2017

Under söndagseftermiddagen väntade ett hyperviktigt stadsdelsderby mellan lokalrivalerna IFK Klagshamn och Limhamns FF på Klagshamns IP.

 

Klagshamn var piskat att vinna derbyt som Jonas Pedersen hade poängterat inför matchen och hade också revansch att utkräva efter vårens tunga nederlag på Limhamns IP som LFF avgjorde sent i den matchen.

Det var gästerna som såg piggast ut från start och man tog tidigt tag i taktpinnen och man lyckades också få in ett ledningsmål i första halvlek genom Tobias Lewicki.

Efter Limhamns ledningsmål lyckades hemmalaget resa sig spelmässigt och man ägde mycket boll under slutet av den första akten, men de riktigt heta lägena uteblev och ställningen var således 1-0 till gästande Limhamn då lagen gick till pausvilan.

Den andra halvleken inleddes trevande från båda håll, men hemmalaget lyckades tillslut ta tag taktpinnen och man skapade många fina möjligheter till att kvittera, men det skulle dröja tills det endast var kvarten kvar innan kvitteringen skulle komma genom Jesper Bengtsson.

Gästerna agerade framåt slutet av matchen alltmer nervöst och det var hemmalaget som gick för en slutforcering och i slutminuterna kunde tillslut Julius Olsson sätta det förlösande segermålet och fastställa slutresultatet till 2-1.

I och med söndagens resultat har nu Klagshamn på nytt blandat sig in i toppstriden på allvar och man parkerar nu på en fjärdeplats i tabellen, tre poäng bakom Limhamn som befinner sig på kvalplatsen upp.

Text: Daniel Kelly

 

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season