Storseger för Klagshamn mot Bosnien Hercegovina

Storseger för Klagshamn mot Bosnien Hercegovina
10 jun
2017

Klagshamn tog under lördagseftermiddagen emot nästjumbon BHSK på ett soligt Klagshamns IP i en för båda lagen mycket viktig match.

 

Senast dessa två lagen drabbades samman var i den dramatiska 3-3-matchen för snart exakt ett år sedan, då Klagshamn gick in i halvlek med en komfortabel 3-0 ledning som tappades under den andra halvleken till 3-3.

Det var Klagshamn som ägde mest boll under matchens första 15 minuter, men det var BHSK som såg hetast ut framåt och man utnyttjade gång på gång slarviga bolltapp från hemmalagets sida och lyckades komma till en del halvchanser.

15 minuter in i matchen kom den första klara målchansen och det var hemmalaget som vaskade fram den då Sebastian Bremo klippte till från distans och tvingade Emil Zundja i gästernas mål att sträcka ut sig ordentligt och rädda bollen ut till en hörna.

En kvart senare tog hemmalaget ledningen på just en hörna som denna gång slogs ute från höger av Julius som hittade fram till Jesper Bengtsson som från nära håll nickade in bollen till vänster om Emil Zundja som fick en hand på bollen, men klarade inte av att hålla den ute och 1-0 var ett faktum.

Åtta minuter senare tog Vernes Puric sig förbi nere på vänsterkanten och hittade Mattias Drpic vid bortre stolpen som nog borde förvaltat sitt läge bättre men avslutet gick istället rakt mot Anton Strandqvist.

Istället var det Klagshamn som fick in ett psykologiskt mycket viktigt mål tre minuter innan halvtidsvilan, då Vernes Puric stod för en rejäl indianare och frispelade Julius som i lugn och ro kunde placera in 2-0 för hemmalaget vilket också var ställningen när lagen gick till paus efter en inte särskilt välspelad halvlek från något utav lagen.

I andra halvlek skruvade hemmalaget upp tempot rejält och efter två minuter tilldömdes man en hörna som slogs från höger av Julius. Återigen blev hörnan mycket farlig då den gick mot det närmsta krysset och Emil Zundja tippade undan bollen till Viktor Andersson som nickade den i ribban.

Minuten senare skulle matchen också punkteras helt då Jesper med en läcker klack assisterade fram till Julius som placerade in bollen vid Emils Zundjas närmsta hörn till 3-0.

Detta var bara inledningen på en rejäl målkavalkad från hemmalaget och i matchens 57 minut skulle nästa fullträff komma, då Jesper kom helt ren mot Emil Zundja som kunde rädda första läget, men på returen fanns Julius som fullbordade sitt hattrick.

Efter drygt en timmes spel utökade Klagshamn på nytt sin ledning när Julius Olsson rundade två försvarare och spelade sedan snett inåt bakåt till Hani Fathi som placerade in 5-0 i det bortre hörnet.

Klagshamn spelade ut BHSK fullständigt under mitten av andra halvlek och man lyckades gång på gång rinna igenom ett uppgivet bortaförsvar och i matchens 65 minut skulle även 6-0 komma, då Daniél hittade fram till nyligen inbytte Tim Larsen som avslutade via stolpen in i mål.

Tempot sjönk framåt slutet av andra halvlek och hemmalaget såg dessutom ut att få hålla nollan, men i matchens 89:e minut skulle gästerna få in ett tröstmål när Haris Sabic spelade in bollen i straffområdet till en fristående Semi Serifi som kunde fastställa slutresultatet till 6-1.

I och med dagens seger hakar Klagshamn nu återigen på i toppstriden och man är nu tre poäng från Limhamns FF på kvalplatsen upp.
Text: Daniel Kelly

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season