Dickson Etuhu klar för IFK Rössjöholm

Dickson Etuhu klar för IFK Rössjöholm Foto: IFK Rössjöholm
07 aug
2017

Den lilla kamratklubben i division 5, IFK Rössjöholm, kan ha gjort årets värvning inom den svenska småklubbsfotbollen. Den före detta nigerianske landslagsmannen Dickson Etuhu, senast i allsvenska AIK, har gjort klart med klubben inför höstsäsongen.

 

- En häftig värvning, jag tror knappt det är sant, säger IFK Rössjöholms tränare, Johan Svensson i ett pressmeddelande på klubbens hemsida. 

IFK Rössjöholm huserar i den lilla byn Lärkeröd utmed länsväg 114 mellan Ängelholm och Örkelljunga i nordvästra Skåne. På hemmaarenan Lärkevallen spelar klubbens seniorer för närvarande i division 5 nordvästra Skåne. Frågan är nu om inte Lärkevallens lilla parkering får utökas, för det är en riktig transferbomb som slagit ner i byn. 35-årige Dickson Etuhu med meriter från Nigerias landslag, Premier League, Championship och senast Allsvenskan kommer att förstärka den lilla klubben som kämpar för nytt kontrakt i division 5.

- Självklart blev vi förvånade, men framförallt så är det fantastiskt roligt att Dickson väljer att spela fotboll i IFK Rössjöholm, säger klubbens ordförande Rickard Gustavsson.

– Nu hoppas vi att Dickson kan spela de flesta av höstens matcher med oss, han har ju fullt upp i sitt jobb som affärsman.

Dickson Etuhu har tränat med IFK Rössjöholm den gångna veckan och finns tillgänglig för tränare Johan Svensson inför bortamatchen mot Perstorp/Bälinge den 13 augusti.

- IFK Rössjöholm verkar vara ett gott gäng, där sammanhållningen är viktig, mina första intryck är mycket goda, konstaterar Dickson Etuhu själv, efter sin första vecka i klubben.

Etuhus övergång mellan AIK och den lilla skåneklubben har kommit till stånd då den före detta allsvenska spelaren har goda vänner i IFK Rössjöholm och numera bor i Skåne. Klubbens ordförande Rickard Gustavsson förtydligar samtidigt.

- IFK Rössjöholms ideologi står självklart fast även med denna värvning. Vi betalar aldrig några spelare någonting, de spelar i klubben av egen vilja, vilket vi såklart är stolta över.

Text och bild hämtat från IFK Rössjöholms pressmeddelande. 

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season