Vellinge IF vinnare i derbyt

Vellinge IF vinnare i derbyt
12 jun
2017

Vellinge IF vann derbyt mot Vellinge FF. Man vände ett 1-2 underläge till en seger med 5-2.

 

400 åskådare hade kommit till Vellinge Idrottsplats under lördagseftermiddagen när Vellinge FF tog emot Vellinge IF i årets första derby. En match innehöll sju mål.

Vellinge IF fick en kanoninledning på matchen och redan i den första minuten tog man ledningen i matchen när Richard Henriksson satte 0-1. Men Vellinge FF vände sitt underläge och bara tre minuter senare kvitterade man genom Joachim Forsberg.

Bara några minuter senare var det Vellinge FF som hade tagit ledningen i matchen när Claes Davidsson satte 2-1. Det var Vellinge FF som styrde spelet i första halvlek, men några fler mål blev det aldrig.

- Vi hade en första halvlek där vi var med bra i matchen, men sen klappade vi lite ihop i andra. Det är bara att gratulera dem, de var bättre idag, säger Vellinge FF:s tränare Fredrik Sjöström till sydsvenskan.se. 

I andra halvlek var det Vellinge IF som hade kommandot. I andra halvlek fick Vellinge IF en tiominuters period där man stod för tre mål. Det var Richard Henriksson och Niklas Kronström x2 som nätade. I den 66:e minuten satte Mattias Nilsson slutresultatet 2-5.

- Det var en lite märklig match. Vi tog ledningen tidigt, men tappade den lika snabbt till underläge. Vi fick en smakstart på andra halvlek, där vi gjorde tre mål på en kvart. Efter det kändes det rätt kontrollerat, sa Vellinge IF:s tränare Roger Nilsson till sydsvenskan.se.

I och med segern för Vellinge IF ligger man nu på en andra plats i serien, tre poäng bakom Lilla Torg. För Vellinge FFs del så ligger laget på en fjärdeplats med 21 poäng.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season