Klagshamn lyckades studsa tillbaka efter förra veckans förlust

Klagshamn lyckades studsa tillbaka efter förra veckans förlust
14 maj
2017

På ett varmt och soligt Klagshamns IP tog Klagshamn under lördagen emot Husie IF som inför säsongen var ett tippat topplag, men som fått en tuff inledning på säsongen och parkerade inför helgens omgång på en negativ kvalplats medan Klagshamn parkerade på en fjärdeplats.

 

Det var Klagshamn som såg piggast ut under matchens första minuter och man pressade ner Husie på sin planhalva. Men successivt kunde gästerna jobba sig in i matchen och i matchens tionde minut skulle den gamle Klagshamnslegendaren Ken Hansson få matchens första heta målchans och detta då han påpassligt snappade upp en nickskarv och avslutade på ett tillslag från snäv vinkel, men avslutet gav inte Fröjd några större bekymmer.

Två minuter senare skulle Ken på nytt skapa oreda i hemmalagets straffområde och denna gång då han frispelades nere till höger och och rundade därefter Fröjd och målet var öppet, men vinkeln visade på nytt bli för snäv och avslutet gick istället tätt utanför den bortre stolpen. Kort efter detta tvingades den gamle målkungen kliva av till följd av en skada och Husie hade i och med detta svårt att skapa några fler klara målchanser under den första halvleken.

Istället var det hemmalaget som tog taktpinnen och man lyckades skapa sin första målchans i matchens 19:e minut, då Julius spelade in bollen i straffområdet till Daniél som fick till ett tungt avslut som Kenny Jankovic i Husie-målet räddade ut till hörna. Efterföljande hörna slogs av Julius ute från vänster och hittade John vid den bortre stolpen, som nickade in bollen mot mitten till Jesper som med en overhead kick avslutade mot mål, men bollen räddades på mållinjen av en försvarare och ställningen förblev 0-0.

I matchens 35:e minut skulle dock hemmalaget ta ledningen i matchen efter att Julius med fart utmanade på mittplan och frispelade Jesper nere till höger som överraskade både motståndarna och stora delar av publiken, då han istället för och spela in till en fristående Linus valde att avsluta vid Kennys närmsta stolpe.

Bara minuten innan domaren blåste av för halvtidsvilan fick Klagshamn in ett psykologiskt mycket viktigt mål, då Julius löpte sig fri nere till höger och spelade därefter in bollen till Jesper som fick helt öppet mål och kunde enkelt rulla in sitt andra mål för dagen samtidigt som Julius fick stå för sin andra assist i matchen och ställningen var nu 2-0 då lagen gick till pausvilan.

Det var hemmalaget som fortsatt styrde och ställde händelserna under inledningen av den andra halvleken. I matchens 58:e minut var man också mycket nära på att punktera matchen helt efter en giftig omställning där Jesper spelade ut till Linus Westberg som kom med full fart ute på vänsterkanten, som i sin tur hittade fram till Ola Petersson som fick en tå på bollen, men Kenny Jankovic i Husie-målet kunde rädda kvar gästerna i matchen.
Efter detta hittade Husie tillbaka in i matchen igen spelmässigt och i matchens 65:e minut hittade Leutrim Jasiqi fram till Blerim Mullici som fick på ett avslut, men Fröjd lyckades avvärja läget och ställningen förblev 2-0.

Två minuter senare frispelade Leutrim Blerim Mullici på nytt och denna gång med en läcker genomstickare, men Blerims avslut gick en bit över mål.

Minuten senare var det återigen Leutrim Jasiqi som med en långboll ute från vänster hittade Husies spelande tränare Blerim Mullici nere till höger som slog till direkt på volley, men denna gång var det ribbans överkant som stod i vägen för ett klassmål.
Mitt under Husies frenetiska jakt på ett kvitteringsmål lyckades hemmalaget punktera matchen helt i matchens 69:e minut och denna gång då Klagshamns succé-anfallsduo Julius/Jesper briljerade på nytt. Det var speldirigenten Ola Petersson som med en fantastisk genomskärare frispelade Julius nere till höger som för tredje gången under matchen kunde servera en helt fristående Jesper Bengtsson som för tredje gången kunde näta och fullbordade därmed också sitt hattrick.

Efter detta gick luften ur bortalaget och Klagshamn tog återigen kommandot i matchen och i matchens 80:e spelminut kunde man på nytt utöka sin ledning, då Julius frispelade nyligen inbytte Niklas Larsson med en läcker passning och Niklas spelade sedan snett inåt bakåt till... Jesper Bengtsson som från nära håll placerade upp bollen i det högra krysset och ställningen var nu 4-0, samtliga mål gjorda av samma målskytt!

Fyra minuter senare fick Husie in ett reduceringsmål efter att man lyckats kontra på en hörna. Yacin Bendahou Neroth frispelades till vänster och fick till ett tungt skott mot Fröjd som räddade förstaläget, men på efterföljande retur kunde Simon Keredzin rulla in bollen i öppet mål och därmed också fastställa slutresultatet 4-1.

Klagshamn gick i och med dagens seger återigen upp på andraplatsen i serien på 13 inspelade poäng, tre poäng efter serieledarna Vellinge FF som man nästa lördag drabbas samman med i en tidig seriefinal på Vellinge IP. Noterbart är att man efter endast sex spelade omgångar gjort hela 22 mål vilket är flest i hela serien och Jesper Bengtsson gick i och med sina fyra strutar upp som seriens skytteligaledare på nio fullträffar allt som allt.

Text: Daniel Kelly

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season