Jörgen Nilsson: "Vi bygger ett helt nytt lag"

Jörgen Nilsson: "Vi bygger ett helt nytt lag"
17 feb
2017

Jörgen Nilsson tog över Skånekurd under sommaren 2016. Nu bygger klubben ett nytt lag och har fått in en hel del spelare under frimånaden. Fotbollskåne tog några ord med Jörgen Nilsson.

 

- Vi bygger ett helt nytt lag och referenspunkterna för oss är inte precis hur det var innan jul eller ens hur säsongen avslutades, utan vi startar om med mycket nya spelare i truppen och sätter nya referenser efter vägen.

Hur tycker du försäsongen har varit hittills?

- Klubben och jag var helt överens om att situationen krävde en förändring av det här slaget och nu väntar hårt arbete. Tanken har hela tiden varit att inte förhasta oss och det är en medveten plan att vi inte spelar vår första träningsmatch förrän den 25/2.

- Hur det än är och vad man än säger så påverkar matchandet träningen, och vi behöver lägga lite mer tid på det individuella i spelet. Tanken är att det ska övergå till mer laganpassat och detaljer i spelet som lag i månadsskiftet, och jag tycker vi följer planen hyggligt.

- En del sjukdomar och annan frånvaro men det är väl så det brukar se ut så här års.

Vad kommer att vara fokus för er under försäsongen?

- Vi måste fortsätta fokusera på vårt och varken drabbas av hybris om det börjar bra eller panik om det skulle gå lite trögt när träningsmatcherna kommer igång.

- Fokus på varje detalj och vara väldigt noggranna när vi sätter våra idéer.

Ni spelar er första träningsmatch första nästa vecka, mot Makedonija, tankar inför denna match?

- Första träningsmatchen 25/2, blev ändå en vecka tidigare än vi planerat så det är en förändring på rätt håll. Klart det är spännande att få den första riktiga referenspunkten var man står och få lite mer koll på vilka som fungerar bra tillsammans och hittar de olika rollerna på planen.

Hur ser du på årets serie?

- I år har vi hamnat i div. 4 Nordvästra, vilket betyder att vi rör oss mycket i Helsingborg med omnejd. Harrie och Södra Sandby ger ju lite ”Derbykrydda” vilket är jättebra men annars har jag inte mycket kännedom om de andra lagen så här på förhand.

- Förutsätter att det blir tufft och att vi måste ha en bra utvecklingskurva hela året för att få till en bra säsong. Vi måste växa med uppgiften helt enkelt.

Mindre än två månader kvar till serien drar igång, hur mycket längtar du till årets serie?

- Ser verkligen fram emot att det drar igång på allvar i April och jag känner mig ganska säker på att vi kommer vara väl förberedda inför seriepremiären borta mot Södra Sandby den 8/4.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season