Solo Hammar: "Truppen har en otrolig stark arbetsmoral"

Solo Hammar: "Truppen har en otrolig stark arbetsmoral"
17 feb
2017

Solo Hammar tillträdde som tränare för Ödråka IF under slutet av november. Just nu pågår försäsongen för fullt i Ödåkra IF och Fotbollskåne tog några ord med Hammar.

 

- Just nu är formen på spelarna god, vi har tränat på bra sedan den officiella starten den 19:e januari. Har dock några spelare som inte riktigt har kunnat vara med och som vi förhoppningsvis har tillbaka om en 1-2 månader. Spelarna har grym inställning och jag tycker att vi får ut det mesta av varje individ såväl i träning som på match.

Hur tycker du försäsongen har varit hittills?

- Genomgående hög närvaro, killarna har en bra attityd inför nya moment och truppen har en otrolig stark arbetsmoral, något som jag jag är extra nöjd med.

Vad kommer att vara fokus för er under försäsongen?

- Organisation, kommunikation och arbetsmoral

Ni har spelat två träningsmatcher, hur vill du kort summera dessa?

- Första matchen spelade vi mot Högaborg (div 3) och andra matchen spelade vi mot Hais (div5). Första halvlek mot Högaborg var riktigt bra, 0-0 med mersmak, imponerande insats med tanke på den korta tid vi har arbetet med varandra. Förlorare slutligen med 4-0 men vi fick med oss värdefulla detaljer både defensivt och offensivt. Vinst mot Hais med 5-2 och även där fick vi med oss värdefulla detaljer som vi måste arbeta vidare med.

På lördag väntar match mot Bjuvstorps IF, tankar inför den matchen?

- Har bara hört ryktesvägen att Bjuvstorp har ett riktigt bra lag som troligtvis kommer att tvinga oss att vara noggranna i vårt utförande på plan.

Hur ser du på årets serie?

- Åstorp och Vejby ser väldigt starka ut. Serien har en lokal prägel vilket bör skapa ett stort intresse i bygden. Rent ekonomisk är det bra för klubbarna att matcherna är nära, låga resekostnader och förmodligen lite mer åskådare än vanligt.

Mindre än två månader kvar till serien drar igång, hur mycket längtar du till årets serie?

- Just nu är mitt fokus att jobba med truppen dvs lära känna killarna ännu bättre, identifiera varje individs styrka och sedan tillsammans jobba med vår spelidé. Men visst, självklart längtar jag efter seriespelet.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season