Alexander Burman: "Vi har inte börjat sätta ihop lagdelar och positioner än"

Alexander Burman: "Vi har inte börjat sätta ihop lagdelar och positioner än"
10 feb
2017

BK Flagg trillade ur division tre förra säsongen. Nu laddar laget om och Fotbollskåne har tagit några ord med tränaren Alexander Burman. 

 

- Vi är och har varit helt skadefria under de första 5 veckorna, vilket är jätteviktigt för mig. Har vi alla spelaren på planen under varje träning och match ökar chansen till att vi förbättrar och utvecklar vårt arbetssätt.

Ni har haft träning i drygt en månad, vad har fokus varit den första månaden?

- Att hålla spelarna "fräscha" till varje träningspass samtidigt som vi vill utveckla lagets fysiska egenskaper. Fotbolls tekniskt/taktiskt har vi än så länge endast jobbat med våra grundprinciper i anfallsspel, omställningar och försvarsspel. Vi har inte börjat sätta ihop lagdelar och positioner än, det kommer nu i februari och mars.

Finns där något som ni just nu behöver träna lite extra på?

- Nej, vi behöver träna mycket på allt just nu för att bli tillräckligt bra så att vi ger oss själva förutsättningarna för att kunna vinna fotbollsmatcher i april och framåt. Annars inget specifikt så..

Ni möter FBK Balkan på lördag, tankar inför denna match?

- Speciellt, iaf för mig, att starta upp matchandet med en tävlingsmatch. FBK Balkan har ett riktigt bra lag i år och kommer definitivt vara med i toppen, så det blir en tuff match. Men i BK Flagg går vi alltid in i matcherna med att vi ska ge det ett kraftigt försök och sedan hoppas vi att vår prestation räcker till vinst.

Trots allt två månader kvar till seriepremiär, hur taggad är du redan nu på den kommande säsongen?

- Känns mer än bra att det så smått börja ta sig! Men vi har fortfarande mycket jobb kvar, så för mig gör det ingenting att det är en bit kvar.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season