Besnik Rustemaj klar för Kosova IF - "Vill göra historia i klubben"

Besnik Rustemaj klar för Kosova IF - "Vill göra historia i klubben"
18 dec
2016

Som ungdom var Besnik Rustemaj utlandsproffs i bland annat Blackburn. Under torsdagskvällen presenterades han för division fyra klubben Kosova IF.

 

Redan som 15-åring var Besnik Rustemaj en jättetalang i Malmö FF och fick chansen att spela utomlands. Chansen tog han och blev utlandsproffs i engelska Blackburn. Två säsonger blev det för Rustemaj innan han flyttade hem till Sverige och spel med Kalmar FF.

Talangen gjorde att Rustemaj fick chansen i ungdomslandslagen i Sverige. Under 2010 deltog Rustemaj i två landslagssamlingar för P17-landslaget, bland annat fyrnationsturnering i Holland. Två år senare kallades han till P19-landslaget för en turnering nere på La Manga.

Efter två säsonger i Kalmar FF valde Rustemaj att flytta hem till Malmö för spel med Prespa Birlik. Sommaren 2014 blev Rustemaj klar för tyska TuS Koblenz.

- Jo, tiden i Tyskland var väldigt bra. Jag kommer att ha med mig det framöver i min fotbollskarriär. En dröm jag aldrig kommer att glömma är att man gjorde målet mot Bayern Leverkusen vid en träningsmatch, säger Besnik Rustemaj till Fotbollskåne.

Det blev en säsong i tyska TuS Koblenz. Därefter flyttade han hem till Sverige och spel med BW90 IF. Innan Rustemaj blev klar för Kosova IF blev det fyra matcher med Limhamns FF i division fyra.

Nu vill Rustemaj skriva historia med Kosova IF.

- Mina förväntningar är att göra historia med klubben och skjuta upp dem i seriesystemet. Det är ambitionen inför nästa år. Vi ska vara den klubb som ska vara i toppen och slåss om en serieseger.

Säsongen i Kosova IF tror Rustemaj blir en nystart för en kommande elitkarriär igen.

- Jag tror att detta kommer att bli en nystart med Kosova IF. Jag börjar från säsongens start till slut. Mitt mål är att komma tillbaka till elitnivån som jag har varit på. Allsvenskan är mitt mål inom något år.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season