Kristian Legiec blir spelande tränare i Malmö City

Kristian Legiec blir spelande tränare i Malmö City
28 nov
2016

Inför futsalsäsongen blev det klart att Kristian Legiec får en roll som spelade tränare. Ikväll stod det klart att han även blir det inom fotbollen.

 

Ikväll stod det klart att Almir Buhic blir assisterande tränare i FC Rosengård. För att ersätta Buhics roll i Malmö City FC så presenterade man under måndagskvällen Kristian Legiec som ny spelande tränare i division fyra laget. Vid sin sida kommer Felix Narin och Robin Lindsjö stå.

- Jag fick hastigt frågan från Malmö City och jag kände direkt att det kändes rätt. Det blir en ny karriär för mig efter fotbollen och valdet kunde inte bli bättre. Att både futsallaget och fotbollslaget i samma förening, säger Kristian Legiec till Fotbollskåne och fortsätter.

- Jag vet att det är en bra och proffesionell förening som jag kommer till och de har ett framtidstänk som jag gillar och vill vara en del av.

Du är både tränare för futsallaget och herrlaget i Div 4, hur kommer du kombinera detta?

- Kombinationen kommer att fungera bra. Jag kommer vara där så mycket jag kan men har Robin Lindsjö som assisterande tränare som kommer ha mycket ansvar nu när jag fortfarande har futsalen. Vi kommer ha en bra dialog och det kommer gå bra är jag övertygad om.

Hur har processen gått till?

- Jag fick frågan för några dagar sen och allt har gått jättesnabbt. Jag tackade ja efter en dialog med familjen där hemma som stöttar mig.

Förväntningar inför den kommande säsongen?

- Det är att få ihopa killarna att vi jobbar åt samma mål och visioner. Självklart med detta laget är att vi ska vara ett topplag och slåss om en division tre plats nästa säsong. Jag har mycket bra spelarmaterial så det ska bli jättekul.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season