Fjärde raka segern för Malmö City

Fjärde raka segern för Malmö City
20 maj
2017

Malmö City tog tre nya poäng när man på hemmaplan besegrade Åkarps IF med 3-1.

 

25 grader och inte ett moln på Kirsebergs IP när Malmö City tog emot Åkarps IF i den sjätte omgången av Div 4 Sydvästra.

Inledningsvis var matchen ganska avvaktande och inget direkt tempo bjöds i matchen. Det var Åkarps IF som redan i den fjärde minuten tog ledningen i matchen när Markus Silfverberg Folkesson får bollen på bortre och helt obevakad kan han trycka upp bollen i nättaket.

Malmö City ägde mycket boll efter målet och det enda som Åkarp erbjöd var långa bollar på sina anfallare. I den tolfte minuten kvitterar Malmö City när Henry Safi lägger in bollen efter ett bra inlägg från vänster. Hemmalaget fortsatte sätta press mot Åkarp och i den 25:e minuten utökar man sin ledning när Akil Abrahim sätter 2-1.

Bägge lagen hade några enstaka chanser ytterligare i första halvlek, men några fler mål blev det aldrig.

I andra halvlek försvann tempot helt och hållet. Ingen av lagen skapade direkt något farligt på anfallssidan och det kändes som att lagen bara ville spela av matchen. Men väl i den 84:e minuten får Malmö City straff när Sermed Al-Shakargi blev neddragen i straffområdet. En straff som Linus Nilsson säkert satte bakom Victor Ringdahl.

Malmö City vann matchen med 3-1 och tog därmed sin fjärde raka seger. För Åkarps del åkte man på säsongens femte raka förlust.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season