Intervju: Tommy Johnsen Olivius

Fotboll Skåne fick en pratstund med FC Trelleborgs nya tränare, Tommy Johnsen Olivius.

 


Hur kom det sig att du tog över FC Trelleborg?
Att jag tog över FC Trelleborg blev klart innan vi gick till kvalspel med YIF, och där jag kände att 4 år var kanske nog. Tycker inte man skall vara på övertid i någon förening utan kanske lämna det när det är bra. Sen kanske det också var min bästa tid som fotbollstränare so far, (Lunds BK i Div 2 var också kanon). FC Trelleborg är en mycket bra förening som har gjort bra resultat de sista åren, och har ett mycket ungt och utvecklingsbart lag på gång. De har en strålande bra ungdomsverksamhet, där man lyfter upp sina talanger i seniortruppen och den typ av föreningar är mycket intressant för mig där man kan vara med och utbilda dessa talanger till något bra. De visade på ett tidigt stadium sitt intresse och det kändes helt rätt att hoppa på detta tåg.


Hur ser du på den kommande säsongen med FC Trelleborg?

Kommer att göra mitt första träningspass imorgon och den kommande säsongen skall väl inte vara sämre än de andra tycker jag. Lite svårt redan nu att sätta prägel på nästa säsong med tanke på alla övergångar som kommer nu, men där finns mycket rutin och massa talang i laget idag.  FCT står idag med en bra trupp där kanske 1-2 lämnar inför nästa säsong. Målvakten Patrik Eklund, kommer inte att fortsätta nästa år i alla fall. Vi har 2st test matcher som kommer den 13 och 20 november och där har vi bjudit in spelare från närområdet för att se om det finns några talanger där att hämta.  FCT:s U-Lag vann sin serie i år och spelar nästa år i Div 1 så det är jätteviktigt att vi får en bra och bred trupp till nästa säsong.


Har ni bestämt någon målsättning till kommande säsong?

Målsättningen eller strävan, skall alltid vara att vinna, men sen kan målsättningen kanske vara något annat beroende på truppen eller de andra lagen i serien. Men självklart skall man alltid sträva uppåt annars kan man ju syssla med annat som inte är lika viktigt tycker jag.

TIM MOHLIN TÖRRINGER


Tim Mohlin Törringer

fd. skribent på fotbollskane.se 

Silly Season