Intervju: Hasse Mattisson

Fotboll Skåne fick en pratstund med Höörs IS nya tränare, Hasse Mattisson.

 


Som spelare gjorde Hasse Mattisson över 300 matcher i MFF-tröjan och var med och bärgade SM-Guldet 2004. 2011 kommer han att vara huvudtränare i Höörs IS.
Hur kom det sig att du tog över Höörs IS?
– Jag har fått ett gott intryck av Höörs IS genom Bengt Andersson när vi träffats tidigare. Jag har ju varit uppe ett par gånger med Malmö FF:s Fotbollsnätverk. Klubben verkar vara välorganiserat och har ju en fantastisk idrottsplats. Samtidigt hade jag bara hört positivt från de spelare jag kände sen tidigare – bl a Lilienberg och Thylander, säger Hasse.

Hur ser du på den kommande säsongen?
– Jag är oerhört taggad inför nästa säsong. Det är mitt första uppdrag som huvudtränare(har varit assisterande till Jörgen Ohlsson i Dalby GIF och IFK Malmö). Höörs IS har gjort det bra senaste åren genom serieseger i 4:an och sen en andra plats i Div 3. Vad jag förstått så har man både kvalitet och en fantastisk sammanhållning i truppen. Nu kommer vi hålla igång lite under nov/dec och då får jag möjlighet att bekanta mig med spelarna innan vi sätter igång på allvar i mitten av januari.

 


Har ni bestämt någon målsättning till kommande säsongen?
– Målsättning har vi inte diskuterat. Jag tycker att vi måste vara igång en bit in på försäsongen först innan vi sätter målsättningen. Då får vi i ledarstaben sätta oss med truppen och sätta målsättningen tillsammans.


Kommer du fortsätta som spelare även i Höörs IS?
– Om det blir spel eller inte vet jag inte än. Klubben har frågat ifall jag vill spela och jag är själv väldigt spelsugen. Vi får se om det går att kombinera att vara både tränare och spelare. Tränarrollen prioriteras såklart.

TIM MOHLIN TÖRRINGER

Tim Mohlin Törringer

fd. skribent på fotbollskane.se 

Silly Season