Torn tillbaka i topp efter Johanssons show

Torn tillbaka i topp efter Johanssons show
25 sep
2017

De har toppat division 2 nästan hela säsongen. Efter storsegern med 4-0 borta mot Österlen är nu Lundalaget Torns IF tillbaka som serieledare. Stor segerorganisatör i går var mittfältaren André Johansson med tre mål.

 

Torn spelade lite med kniven mot strupen igår. Laget som toppat division 2 stora delar av säsongen hade nu tappat sin ledning och låg bara på tredjeplats inför bortamatchen mot Österlen. Det krävdes seger för att laget skulle ta sig förbi Hässleholms IF och stadskonkurrenten Lunds BK. Segern ordnades också efter målkalas.

– Det var en mycket skön seger, vi hade ett par tuffa matcher precis innan mot Hässleholm och Prespa och visste att även matchen mot Österlen skulle bli en tuff drabbning men vi fick det verkligen att stämma i går, berättar tremålsskytten André Johansson.

Att mittfältaren André Johansson gör tre mål hör inte till vanligheterna.

– Det var nog ett par år sedan det skedde. Kan nog ha varit när jag spelade för Åkarps IF i division 4. Då minns jag att det blev ett hattrick men jag var 18 eller 19 då så det var inte i går direkt.

Hattricket i går kändes lite bättre kan jag tänka mig?

– Bra mycket bättre kändes detta, säger Johansson som numera är 23 år fyllda.

Trots att Torn gick in till matchen mot Österlen med en hel del att förlora så berättar mittfältaren att känslan i truppen inför handlade mer om revanschlusta än ångest.

– Jag tror att det var ett bra uppvaknande för oss att förlora mot Hässleholm förra helgen. Det gjorde oss mer taggade inför denna matchen. När även resultaten gick vår väg med Hässleholms kryss mot Prespa så blev det en extra taggning och revanschlusta.

Ni har lett serien i stort sett hela vägen men tappat lite mark på slutet. Vad tror du är anledning till er lilla dipp på slutet?

– Vi spelar i en otroligt jämn serie och det är svårt att hålla den farten som vi gjorde i våras under en hel säsong. Sen får man heller inte glömma att Lund och Hässleholm gjort det väldigt bra och haft i stort sett samma poängskörd som vi hade i våras och då jämnar det ut sig tillslut.

I och med storsegern i går är Torns IF tillbaka i topp av tabellen. Med en poäng tillgodo på konkurrenterna väntar nu motstånd i form av Nybro och Vimmerby. Två lag som kämpar för att behålla sin plats i division 2 nästa säsong och lag som Lundalaget enligt pappret ska besegra. Johansson är dock ödmjuk inför uppgiften.

– Det finns inga lätta matcher. Både Nybro och Vimmerby kämpar för sin existens i division 2 nästa år och de kommer att offra allt för att ta poäng mot oss så det kommer bli tufft. Får vår del gäller det att ha tålamod och hoppas att matcherna öppnar upp sig efter hand.

Ni är tillbaka i topp och nu väntar avslutningen med tre matcher mot lite sämre motstånd. Hur ser det ut med champagnen, ligger den på kylning?

– Jag tror inte den ligger där än men vi hoppas att ha med den upp till Kalmar i sista omgången så att vi kan fira ordentligt då. Känslan är att det kan gå vägen eller ja, vi ska bara lösa det här!

Och du fortsätter leverera mål?

– Så är tanken, haha. Nej, det är inte det viktigaste så klart men om jag lyckas bidra med mål så gör jag gärna det. Jag tänker inte tacka nej om möjligheten till ännu ett hattrick dyker upp men det är inte prio utan det är att vi ska fortsätta vinna fotbollsmatcher.

Taggad under

Silly Season