Thulin inför Lundaderbyt: ”Aldrig haft ett så här bra lag”

Thulin inför Lundaderbyt: ”Aldrig haft ett så här bra lag” Foto: tornsif.se
26 jun
2017

Torns IF leder serien med fyra poäng. I morgon kan laget även utöka avståndet ned till lokalrivalen Lunds BK till nio poäng vid vinst. Rutinerade backen Daniel Thulin menar att laget aldrig varit bättre.
– Om någon är borta så kliver en annan spelare in och gör ett lika bra jobb. Vi har aldrig haft ett så här bra lag.

 

Torns IF har en sagolik vårsäsong bakom sig. Laget som inledde säsongen med förlust har därefter gått som tåget. 12 matcher har nu gått sedan laget förlorade senast i seriesammanhang. Dessutom har laget tagit sig till kvartsfinal i DM. Att hävda att Torn är inne i en formtopp vore nästan en underdrift. Daniel Thulin, som gör sin trettonde säsong i klubben menar att laget aldrig varit bättre.

– Det är härligt att spela fotboll just nu, säger en belåten Thulin när vi når honom dagen innan Lundaderbyt mot Lunds BK.

Hur är känslorna så här knappt ett dygn innan derbyt?

– Jodå det känns jättebra, vi är laddade till tusen inför den här matchen.

Vad gör Torn till Lunds bästa fotbollslag i dagsläget?

– Jag skulle nog säga att det är bredden i truppen. Vi har aldrig haft ett så här bra lag. Om någon är borta så kliver en annan spelare in och gör ett lika bra jobb.

Torn toppar division 2 Östra Götaland med fyra poängs marginal. Till Lunds BK skiljer det sex poäng, något som kan bli nio vid vinst imorgon. Senaste matcherna lagen emellan har nästan konstant slutat oavgjort. Sist vann dock Torn en högdramatisk kamp i DM där det hela avgjordes med bara minuter kvar att spela. Att ett kryss ligger nära till hands även i morgon känns inte osannolikt.

– Nej, det kan man tycka. Det har ju nästan alltid blivit oavgjort när vi drabbat samman den sista tiden. Det är dock inget vi tänker på så här på förhand utan vi vill vinna matchen. Vi har hellre Lunds BK nio poäng bakom oss än sex.

Vad kan du utlova publiken som beger sig till Stångby IP i morgon kväll?

– Jag kan utlova passion och lidelse. Det blir en härlig kamp över 90 minuter. Nu har det varit ganska snällt de senaste derbymatcherna men det kanske blir lite tuffare den här gången.

 

Thulins tre nycklar till seger imorgon...

1.Defensiven, det gäller att ligga rätt och spela disciplinerat som vi gjort på sistone.
2.Utnyttja Lunds BK:s brister. LBK har svajat något bakåt, för oss gäller det att ta vara på det och hugga när läget kommer.
3.Kämpa, det kommer bli ett ställningskrig så det gäller att vi kämpar i nittio minuter om vi ska vinna.

Taggad under

Silly Season