Mjörnman inför Lundaderbyt: ”Brukar trivas bra mot Torn”

Mjörnman inför Lundaderbyt: ”Brukar trivas bra mot Torn” Foto: lundsbk.se
26 jun
2017

Lundaderbyt i division 2 är bara timmar bort. En potentiell matchvinnare är Kristian Mjörnman. Lunds BK-anfallaren har gjort fem mål så här långt och brukar trivas mot lokalkonkurrenten.
– Det har blivit några mål under åren och kanske framför allt när vi mött dom i Stångby. Det är ingen omöjlighet att det sker i morgon igen.

 

Det är nu mindre än ett dygn kvar till avspark på Stångby IP mellan Torns IF och Lunds BK. Lundaderbyt brukar vara hett men är kanske ännu hetare nu när Torn toppar division 2 Östra Götaland. Lunds BK är inte långt efter, de ligger på fjärdeplats sex poäng bakom lokalrivalerna. Kristian Mjörnman, anfallare i Lunds BK, tror att laget kan knapra in försprånget en aning efter morgondagens match.

– Det är tre poäng vi går för och det tror jag definitivt är möjligt. Det är en match som vi verkligen ser fram emot och vi har en bra känsla i laget. Det är något speciellt med derbyn och alltid kul att ställas mot Torn, säger Mjörnman.

Ni hade fyra raka segrar innan förlusten mot Asarum nu senast. Hur skulle du bedöma er form just nu?

– Formen är jättebra. Det är svårt att förklara hur det kunde bli förlust nu senast men ibland får man en kollektiv kollaps dessvärre. Vi gör en jättebra första halvlek i den matchen men sen blir det sämre i andra vilket straffar sig. Asarum är inget dåligt lag heller utan lär säkert sluta högre upp i tabellen än var de ligger just nu.

Är du förvånad över seriens jämnhet?

– Det får man väl säga, många trodde nog att Prespa Birlik skulle springa igenom den men så har det inte blivit. Det är kul att serien lever på allvar.

Senast Lunds BK ställdes mot Torn var i åttondelsfinalen av DM. Då slutade matchen oavgjort varpå Torn avgjorde i förlängningen. Läge för revansch i morgon med andra ord.

– Det finns inget annat. Spelar vi bara som vi gjorde senast vi mötte Torn i DM under första halvlek så borde vi vinna. Det är bara tre poäng som gäller.

Förlorar ni är det nio poäng upp till toppen, inga tankar på att ett kryss vore okej?

– Ser man på det på pappret så hade inte ett oavgjort resultat varit dåligt på något sätt men det är ingenting vi går på så här i förhand.

Du är i delad ledning i den interna skytteligan. Vad talar för att det blir ett mål från din del imorgon?

– Ja du, jag känner mig bra. Jag tror nog att det kan bli ett mål i morgon, det är inte första gången jag möter Torn. Det har blivit en del matcher både med min gamla klubb Lödde och nu med Lunds BK och jag brukar trivas bra mot just Torn faktiskt, säger han och utvecklar.

– Det har blivit några mål mot Torn under åren och kanske framför allt när vi mött dom i Stångby så det är ingen omöjlighet att det sker imorgon igen.

Varför tror du att Torn är bäst i Lund för tillfället?

– Det är ett bra lag som även slutade trea i serien förra året. Torn är skickliga på det dom gör. De spelar en rak fotboll och har en tydlig spelidé som de är duktiga på att följa.

Vissa säger att Torn spelar ”tråkigt”. Håller du med?

– Det beror på hur man menar. De har gjort många mål framåt och släpper in få bakåt så det tycker inte jag är tråkigt. Sen föredrar jag själv mer hur vi i LBK spelar men det är en smaksak.

 

Mjörnmans tre nycklar för seger imorgon

1. Stabilitet, inte släppa till så enkla mål som vi gjort förr
2. Målskyttet måste komma igång, gör man inga mål vinner man heller inga matcher
3. Motivation slår klass så det gäller att vara jävligt taggad men det blir nog inga problem när det är en derbymatch.

Taggad under

Silly Season