Andreas Åkerlund avgjorde derbyt för Torns IF

Andreas Åkerlund avgjorde derbyt för Torns IF
27 jun
2017

Torns IF gick segrande ur derbyt mot Lunds BK och vann med 1-0. Nu toppar man serien med sju poäng före tvåan Prespa Birlik.

 

På soliga Stångby IP tog Torns IF emot Lunds BK i det andra Lundaderby. 910 åskådare hade tagit sig till idrottsplatsen för att se matchen.

Torns IF fick en drömöppning i matchen för redan i den andra matchminuten tar man ledningen i matchen när ett inlägg från höger slåss och i mitten finns Andreas Åkerlund som kan lägga in bollen i öppet mål.

Hemmalaget har efter ledningsmålet spelet, men ju längre första halvlek gick ju mer kom Lunds BK in i matchen. Lunds bästa målchans kom i den 30:e minuten när Mårten Nordbeck slår in bollen till Måns Hofvander som i princip har öppet mål, men Philip Mårtensson i Torns mål står för en lysande räddning.

Tempot avtog i mitten av första halvlek och lagen skapade knappt några chanser. Första halvlek slutade 1-0.

Andra halvlek hann knappt dra igång och det kändes att Andre Johansson borde haft en straff med sig, men domaren Felix Jönsson viftade med sina händer och spelet gick vidare.

I övrigt bjöd andra halvlek på en del målchanser, det var framförallt Lunds BK som stod för de farligaste chanserna. Ju närmare matchen började lida mot sitt slut ju farligare blev målchanserna för Lunds BK, men några mål blev det aldrig för gästerna.

Hemmalaget skapade några halvchanser inledningsvis i andra halvlek men ju längre matchen gick ju mindre skapade man.

Torns IF vinner matchen med 1-0, men ett rättvist resultat borde ha varit 1-1. Torns IF har i och med dagens seger sju poäng ner till tvåan Prespa Birlik. För Lunds BK har man nio poäng upp till serieledande Torns IF.

 

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season