Emil Åberg klar för Kristianstad FC

Emil Åberg klar för Kristianstad FC Foto: Kristianstad FC
20 dec
2016

Idag står det klart att Eskilsminne IF:s skyttekung Emil Åberg är klar för Kristianstad FC.

 

24 mål blev det för skyttekungen Emil Åberg i Eskilsminne IF under den gångna säsongen. Nu står det klart att anfallaren flyttar till Kristianstad FC i division ett.

– Otroligt bra. Den satsning som Kristianstad FC gör känns verkligen spännande och det ska bli kul att få vara med om den, säger Emil Åberg till Kristianstad FC:s hemsida.

24-årige Emil Åberg är uppväxt i Brösarps IF. Några år senare kom han till Helsingborg IF:s Akademi där han bland annat våren 2012 blev utlånad till Kristianstads FF. De fyra senaste säsongerna har Åberg spelat med Eskilsminne IF. Totalt har det blivit 37 mål på 52 matcher för Åberg i Eskilsminne.

– Jag har följt honom under flera år nu och det är en pålitlig målskytt. Vi tog tidigt kontakt med honom och jag är mycket glad att vi lyckats få denna övergång i hamn, säger KFC:s sportchef Anders Swahn till klubbens hemsida.

Kristianstads tränare Joakim Persson säger följande om nyförvärvet. 

– Jag har sett sju-åtta matcher i år och det har smällt varje gång jag har varit där. Det är en vass målskytt och vi hade ju som bekant lite problem med målskyttet under säsongen. Så det här känns mycket bra, säger Joakim Persson till klubbens hemsida. 

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season