Antonio Rojas är klar för Kristianstad FC

Antonio Rojas är klar för Kristianstad FC Foto: Kristianstad FC
07 dec
2016

Under tisdagseftermiddagen stod det klart att Antonio Rojas lämnar Halmstad BK för spel med Kristianstad FC.

 

Kristianstad FC:s målsättning är att ta klivet upp till Superettan. Under tisdagseftermiddagen presenterade man mittfältaren Antonio Rojas som senast har spelat i Halmstad BK. Antonio Rojas kommer dessutom ingå i KFC:s tränarstab och kommer bli spelande assisterande tränare.

– Antonio är en av de mest meriterande spelare som spelat i Kristianstad, säger KFC:s sportchef Anders Swahn till klubbens hemsida och fortsätter.

– Han kommer också att ta plats i vår ledarstab som spelande assisterande tränare.

Antonio Rojas kom till Europa från Paraguay under 2004 när han skrev på för danska Hellerup. Inför säsongen 2006 kom han till Sverige för spel med Lunds BK. Därefter har det blivit klubbar som Ängelholms FF och Halmstad BK.

– Jag gillar klubbens tydliga målsättning om att man vill ta klivet upp i superettan. Kan jag vara med och hjälpa till så skulle jag vara mycket glad för det, säger Antonio Rojas till klubbens hemsida och fortsätter.

– Jag har sagt till Anders och Jocke att jag vill inte spela i ettan i två år.

Kristianstad FCs tränare Joakim Persson stötte för sex år sedan på Antonio Rojas i Ängelholms FF.

– Han kommer höja ribban väsentligt. Framför allt för de unga spelarna som dansar av sig i någon omgång här och där, de ska se att så här beter man sig i 26 omgångar. Han får ett stort ansvar på planen, framför allt för mittfältsspelarna. Det är en spelare som jag tror att många superettanlag kan se i en startelva. Men han är här och ser det som ett bra projekt. Det blir mumma, säger Joakim Persson till klubbens hemsida.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season