Kristianstads FC inleder ett samarbete med Nosaby IF

Kristianstads FC inleder ett samarbete med Nosaby IF
22 apr
2016

Föreningarna Kristianstads FC och Nosaby IF inleder ett samarbete där Nosaby kan låna upp till fyra spelare åt gången som är under 22 år gamla.

 

Division 1-klubben Kristianstads FC och division 3-klubben Nosaby IF inleder ett samarbete mellan klubbarna. Samarbetet innebär att Nosaby IF kan låna upp till fyra spelare åt gången.

– Vi har inget B- eller U21-lag och det här gör att spelarna kan få nödvändig matchträning och erfarenhet av seniorfotboll om Nosaby är i behov av det. Det finns inget hinder för att spelarna ska kunna spela med Nosaby på lördagen och KFC på söndagen, eller till och med samma dag, säger KFC:s sportchef Anders Swahn till klubbens hemsida och fortsätter.
– Det behöver heller inte vara samma fyra spelare under hela året, utan det kan skifta. Det är då sju dagars karenstid…

Just nu rör det sig om spelarna Anton Bloom, Simon Henningsson, Masud Faiz och Elias Åberg.

Inför varje vecka kommer tränarna Joakim Persson och Peter Persson överens om vilka spelare som ska bli utlånade till Nosaby IF.

– Det kan vara en bra möjlighet för några av spelarna som varit skadade att komma i matchform. Vi har ju både Christoffer Ekström och Momma Al-Farhan som varit långtidsskadade men snart är redo för spel igen, säger Anders Swahn till klubbens hemsida.

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season