Kristianstad vann derbyt mot Rosengård

Kristianstad vann derbyt mot Rosengård
30 maj
2017

​Kristianstad FC blev vinnare i derbyt mot FC Rosengård och vann med 1-0.

 

Drygt 300 åskådare hade tagit sig till Rosengårds IP för att skåda derbyt mellan FC Rosengård och Kristianstad FC. En match som slutade med seger för Kristianstad FC.

Inledningsvis var det ganska lågt tempo på Rosengårds IP. Bägge lagen kände på varandra och skapade några halvbra chanser.

Väl i den 10:e minuten tar Kristianstad FC ledningen i matchen när Andreas Grahm lägger in 0-1 efter ett bra anfall av gästerna. Nahom Girmai la bollen till Fredrik Widlund som direkt skickade bollen vidare till Andreas Grahm som snyggt kunde lägga in ledningsmålet.

Efter ledningsmålet var det gästerna som tog över i matchen och skapade flest chanser. Rosengård skapade några halvchanser och det var inte förrän i slutet av första halvlek som man fick dem heta chanserna och kvittera på. Ett läge som slutade i stolpen och ett läge som åkte precis utanför målet när Sixten Mohlin var ute på äventyr. Men några mål blev det aldrig för Rosengård i första halvlek.

Första halvlek slutade 0-1.

Det tempo som lagen hade byggt upp i slutet av första halvlek försvann i pausen. Det var gästerna som hade mest boll och skapade även dem farligaste chanserna i inledningen av andra halvlek.

I den 65:e minuten får FC Rosengård ett jätteläge och har stor chans att kvittera när Nichlas Schön kommer fri med Sixten Mohlin, men Mohlin gör en jätteräddning i målet och får ut bollen till en hörna.

I den 71:e minuten fick Kristianstad FC en bra möjlighet att utöka sin ledning till 0-2 när Emil Åberg gör ett bra förarbete och lägger bollen till Andreas Grahm som har öppet mål, men bollen seglar utanför målet istället.

FC Rosengård får i den 84:e minuten två bra lägen att kvittera på. Första läget är när Nichlas Schön går från egen planhalva och lägger in den mot mål, men Sixten Mohlin står bra med och räddar läget. I anfallet senare är det Mohamed Ramadan som får läget och nickar bollen mot Mohlin. Två bra lägen för Rosengård, där Sixten Mohlin står bra med.

Hemmalaget har stor press i slutet av andra halvlek, men lyckas inte göra några mål idag och Kristianstad FC tar hem tre poäng.

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season