Landskrona segrare i derbyt - upp i serieledning

Landskrona segrare i derbyt - upp i serieledning
08 maj
2017

Landskrona BoIS vann måndagens derby hemma mot FC Rosengård. Matchen slutade 3-0.

 

Inför 1441 åskådare på Landskrona IP var det dags för derby i den fjärde omgången av division ett södra. Landskrona BoIS tog emot FC Rosengård. En match som slutade 3-0.

Inledningsvis var matchen ganska avvaktande. Ingen av lagen hade inget direkt tempo och bjöd inte på många chanser heller. Rosengård hade ett eller två skott under hela första halvlek. Landskrona kom mer och mer in i matchen och dominerade tillslut. Hemmalaget såg även till i den 33:e minuten att ta ledningen i matchen när Sadat Karim satte 1-0 i öppet mål.

Matchens andra mål kom endast några minuter senare när Alexander Tkacz får bollen ute till vänster och skottet mot mål var nog mer tänkt som ett inlägg, men bollen tar på en Rosengårdsspelare och ställer Blerim Gudjufi i målet och bollen seglar över honom och i mål.

Inledningsvis i andra halvlek så saknades det tempo i matchen. BoIS dominerade stora delar av den andra halvleken och väl i den 67:e minuten fick man även straff med sig. En straff som Sadat Karim säkert satte bakom Blerim Gudjufi. BoIS är det lag som har mest boll i andra halvlek och skapar även alla chanser i andra halvlek. Rosengård skapade inte mycket framåt i andra halvlek.

I och med segern går Landskrona BoIS upp i serieledning. Rosengård är fortsatt på noll poäng efter fyra spelade matcher.

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season