Malmö FF föll i Borås

Sol och värme och konstgräs stoppade Malmö FF i dagens strid mot IF Elfsborg. Malmö hände bra med i första halvlek med tappade matchen i andra halvlek. Matchens vinnare blev Elfsborgs Johan Larsson.

 

Dusan Melichárek var huvudpersonen i första halvlek som stoppade Elfsborg gång, på gång och åter igen. Han gjorde en av sina bästa matcher i Malmö FFs tröja och räddade alla farliga chanser. Men Malmö FF var inte vakna från start och tappade matchen från början. 

Malmö FF hade ett bra läge i första halvleken som resulterade ett skott på mål, men annars var det Elfsborg som dominerade anfallet då man fick ihop fyra skott mot Dusan Melichárek som stod uppe bra och räddade chanserna. Elfsborgs farligaste chans kommer i mitten av första halvlek då man får in bollen mot mål som Dusan Melichárek räddar på mållinjen och håller Malmö FF kvar i matchen.

Vad som sägs i omklädningsrummet kan man verkligen fråga sig. Malmö FF tappar matchen totalt och i den 64 matchminuten kan Elfsborg näta bakom Dusan Melichárek. Det är Andreas Augosson som kan lägga in den genom en frispark från vänster och Andreas får två chanser på sig att lägga in den. Slarv i försvaret gör det ännu bättre för Elfsborg. 

Det är efter målet som Malmö FF tappar matchen och framåt har MFF inget att visa upp och man flyttar upp Daniel Andersson på mittfältet för att jaga en kvittering. Men när det återstår 5 minuter kvar av matchen kan Johan Larsson avgöra matchen och han står där alldeles ensam och kan lägga in den i öppet mål.

Yago Fernandez får sitt andra gula kort i matchen 90e minut och blir därmed utvisad. Och minuten senare kan Elfsborg lägga in 3-0 genom Jawo efter ett snyggt inspel från Johan Larsson.

Detta är Malmö FFs första förlust för denna säsong, men ligger fortfarande kvar i topppen.

Matchhändelser

7' M. Mutavdzic i Malmö FF
30' A. Covic (J. Christiansen)
40' D. Rexhepi (A. Mehmeti)
42' W. Figueiredo i Malmö FF
64' 1-0 A. Augustsson
66' A. Nazari (W. Figueiredo)
67' A. Jawo (L. Nilsson)
74' O. Hiljemark (D. Nordmark)
82' Y. Fernandez i Malmö FF
83' T. Malm (J. Hamad)
87' 2-0 J. Larsson
90' Y. Fernandez i Malmö FF
90' Y. Fernandez i Malmö FF
91' 3-0 A. Jawo (J. Larsson)


FOTO
Patrik Jandelin, MFF

ANDREAS LINDVALL
 

Andreas Lindvall

Email:
Telefon: 0708-14 64 21
Grundare, ägare, skribent och utvecklare på fotbollskane.se

Silly Season