Malmö vann i en tuff match

15 144 personer på Swedbank Stadion kunde se Malmö FF slå Mjällby AIF, men det satt långt inne innan Guillermo Molins kunde slå in segermålet för Malmö. Men det tog lång tid innan Malmö FF vaknade. 

 

Att Malmö FF har svårt för Mjällby AIF är inget nytt och idag visades återigen att det var tufft att möta Mjällby AIF. Inför 15 144 personer på Swedbank Stadion kunde Guillermo Molins slå in ledningsmålet och även den enda målet i matchen genom ett snyggt inlägg från Daniel Larsson på vänsterkanten.
Men det var Mjällby som började bäst och ledde även i halvlek nästan all statistik som fanns. Man hade gjort fyra skott mot mål och ett av dem var ruskigt nära att gå in. Men Dusan Melichárek i MFF målet var med på alla noter och blev även matchvinnare. Första halvlek var ganska avslappnat av bägge lagen och det tog tid innan passningsspelet stämde. Malmö FF slarvade bort en hel drös av bollar och det gjorde att Mjällby kunde utnyttja och gå på anfall. 


Mjällby höll nollan i 75 minuter innan Guillermo Molins nätade.

Andra halvlek blev mycket bättre från bägge hållen. Malmö FF började vakna när Roland Nilsson började göra lite byten och Jimmy Durmaz kom in på vänsterkanten blev det fart på hela laget. Och i den 75:e matchminuten var det Daniel Larssons tur att ha bollen och springer efter den i en jävla fart ute på vänsterkanten och lägger in den till Guillermo Molins som står i straffområdet och nickar in bollen bakom Mattias Asper.

Mostapha El Kabir var vass idag och varje gång som han hade bollen blev det farligt för Mjällby. Men både Daniel Andersson och Yago Fernandez klarade detta bra tillsammans och lyckades plocka bort honom. 

Matchfakta

6' W. Figueiredo i Malmö FF för filmning
19' P. Gitselov i Mjällby AIF
34' D. Ivanovski i Mjällby AIF
41' M. El Kabir i Mjällby AIF
54' A. Nazari (W. Figueiredo)
57' D. Nicklasson i Mjällby AIF
68' M. Mutavdzic (J. Aubynn)
72' M. Ekenberg (P. Gitselov)
74' J. Durmaz (J. Hamad)
75' 1-0 G. Molins (D. Larsson)
75' G. Molins i Malmö FF
76' D. Löfquist (D. Nicklasson)
81' A. Berner (P. Zavadil)
90' D. Ivanovski i Mjällby AIF
90' D. Ivanovski i Mjällby AIF


ANDREAS LINDVALL
 

Andreas Lindvall

Email:
Telefon: 0708-14 64 21
Grundare, ägare, skribent och utvecklare på fotbollskane.se

Silly Season