MFF förlorar i genrepet

Inför dryga 1300 besökare på Swedbank Stadion kunde besökarna se MFF förlora genrepet mot BK Häcken. 

 

Solen sken och det var varmt på den del som publiken fanns på, men på pressläktaren var det riktigt kallt eftersom det var skugga under hela matchen. Publiken visade sig vara 1249 personer som hade kommit till Swedbank Stadion denna lördags eftermiddag. 

Matchen började bra för både MFF och BK Häcken och det var Malmö FF som hade dem bästa chanserna i början av matchen, men allt efterhand som matchen var igång började BK Häckan att ta över och Häckens Ranégie hade två bra chanser där han lyckas att bränna. Men det var inte över för Ranégie som i matchens 42de minut kunde lägga in bollen i mål efter en miss i MFFs försvar.

I andra halvlek blev Jeffery Aubynn inbytt som i övrigt inte blir avstängd i några matcher i allsvenskan då han är avstängd fram till den 2e april. Malmö FF börjar återigen bäst som även fick utdelning av sitt spel i matchens 50e minut då Ricardinho enkelt kan lägga in bollen på frispark. Men efter målet var det delat på bollinnehavet. Jimmy Dumaz får ett bra läge och skjuter bollen på Agon som räddar ett skott från sin egna lagspelare. Både lagen fick bra med chanser, men i den 85e matchminuten kunde BK Häcken avgöra matchen genom A. Majeed Waris enkelt kan lägga bollen i målet då han kommer helt ensam mot Dusan. 

Malmö FF förlorar genrepet inför årets fotbollsallsvenska. Söndagen den 3e april börjar Malmös säsong genom att möta Trelleborgs FF på Vångavallen.

Amin Nazari som endast är 18 år gammal fick göra sin a-lags debut idag och gjorde en bra match. 

 

BK Häckens tränare säger på presskonferensen att dem är glada att vinna över Malmö FF. Deras bästa period var i första halvlek. Många av passningar var felaktiga och dessa ska rättas till om en vecka mot Elfsborg. Han är nöjd med segern och delvis av prestationen

Roland Nilsson säger att han är nöjd med arbetsinsatsen i första halvlek men inte nöjd med spelet.

Han tycker inte att planen var bra så bra då bollen studsade konstigt. Måste spela mer via mittfältet och laget tog många felbeslut som gjorde att dem inte kunde spela som de brukar. Tar hårt på krafterna att jaga bollen som laget fick göra under matchen. I andra halvlek blir spelet bättre och han tycker att dem tar över matchen under en viss period. Roland Nilsson vill inte diskutera och säger att Yago var helt 100 på att han var i offside. BK Häckens tränare kommenterar att anfallaren är försnabb. Tar med dem positiva bitarna till premiären. 

 

TEXT OCH BILD
ANDREAS LINDVALL
 

Andreas Lindvall

Email:
Telefon: 0708-14 64 21
Grundare, ägare, skribent och utvecklare på fotbollskane.se

Silly Season